-+=
Olvasási idő: 2 perc

A frissen sült pogácsával mindenki elcsábítható… még ugye Te is? Az eredeti verzióból sok jó nem sül ki – mármint ami a tápanyageloszlást illeti 🙂 – így hoztam Neked egy olyan receptet, ami:
1. Egészséges
2. Diétás – zsír és szénhidrátcsökkentett!
3. Fehérjében viszont annál jobban áll a szénája… vagyis a tésztája 🙂

Stop! Fehérjepor a sós sütikbe? 

IGEN! Imádjuk a fehérjeport, mert mindenféle dolgot lehet vele sütni-főzni, és használatával sokkal jobbá tehető az étel makro-tápanyag aránya. Nagy hátránya viszont a fehérjeporoknak, hogy a legtöbb édes, így sós recepteket csak nehezen lehet találni. Ellenben itt találtunk megoldás – a natúr ízű fehérjék személyében!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

…és még több fehérjét bele! 

Nekem személyes kedvencem a juhtúrós-sajtos, azonban hagyományos módon elkészítve ez még a tömegnövelő időszak alatt is csak kompromisszumok mellett illeszthető be az étrendbe. Ezért történt, hogy megreformáltam a receptet, így fehérjedúsabb, lassabb felszívódású, zsír és kalória csökkentett lett!

Tipp NAGYON diétázóknak! 🙂 Ha valaki szeretné csökkenteni a szénhidráttartalmat a recept működhet: 5 dkg-al kevesebb liszttel és 5 dkg-al több proteinporral!

Tipp gluténérzékenyeknek! A teljes kiőrlésű liszt helyettesíthető bármilyen diétának megfelelő liszttel – ilyenkor viszont ügyelni kell arra, hogy lehet több tojást fog igényelni a recept!

Tápanyagadatok
A nagy legális pogácsa-csalás! Itt a diétás fehérje pogácsa!
Mennyiség egy adagban (1 db (kb 15)g)
Energia (kcal) 28
% DV (napi érték)*
Összes zsír 0,7g 0%
Szénhidrát 3,3g 1%
Fehérje 2,4g 4%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
perc
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Futtassuk fel az élesztőt meleg, de nem forró vízzel és a cukorral.
  2. Közben morzsoljuk el a túrókat a liszttel elkevert szójaproteinnel és a fűszerekkel.
  3. Keverjük bele a felfutott élesztőbe a tojásokat, a zsiradékot és keverjük a tésztába.
  4. Gyúrjuk a tésztát puhább gyurma állagúra (ha kell adjunk hozzá vizet, ha kell plusz lisztet- ez a valószínűbb)
  5. Dolgozzuk bele a reszelt sajtot!
  6. Kelesszük minimum 1 órát, maximum fél napot!
  7. Nyújtsuk ki a tésztát, vágjuk vagy szaggassuk tetszőleges nagyságúra.
  8. Amíg előmelegedik a sütő, szépen újra megkelnek a falatkáink.
  9. 200°C-ra előmelegített sütőben 175 °C-n 20-25 perc alatt megsül!


Édesburgonyás pogi receptünk is VAN!

diétás pogácsa

diétás fehérje pogácsa

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.