33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak  KATT IDE!
 
Cheddar sajtos édesburgonya-krémleves
Cheddar sajtos édesburgonya-krémleves

Egy forró, finom krémleves a téli estékre jöhet? :) Egészségesen, édesburgonyából, és persze fehérjedús alternatívával a diétázók örömére!

Egy forró, finom krémleves a téli estékre jöhet? :) Egészségesen, édesburgonyából, és persze fehérjedús alternatívával a diétázók örömére!

-+=
Olvasási idő: 2 perc

Valamiért eddig az volt a fejemben, hogy csak a sütemény az, amit hús nélkül eltudok készíteni, így elfeledkeztem róla mennyi más ételt ehetünk még hús nélkül – pedig itt vannak a krémlevesek. Itt az egyik kedvencem, finom krémes, cheddar sajtos, édesburgonya-krémleves. Pár hozzávaló és egy aprítógép! Mentőrecept a téli hidegben!

A leves fehérjetartalmát is simán növelhetjük hús nélkül! Például a Peak fehérjeporos levesporral és pici vízzel hozzákeverve! Nagyon finom ehhez a sajtos levespor, de aki szereti a hús-ízt, annak a cheddar sajtos marhahús íz is be fog jönni! Mindezt gyorsan és vega mód!

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

Tápanyagadatok
Cheddar sajtos, édesburgonya-krémleves
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 326 Ebből zsírsavak (kcal) 153
% DV (napi érték)*
Összes zsír 17,5g 26%
Szénhidrát 33,5g 11%
Fehérje 14g 28%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál light vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy édesburgonya 578 gramm
  • víz
  • 1 db erőleveskocka
  • 3 dl tej
  • 15 dkg reszelt Cheddar sajt
  • só, bors
Opcionális - a fehérjetartam növelésére
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál light vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy édesburgonya 578 gramm
  • víz
  • 1 db erőleveskocka
  • 3 dl tej
  • 15 dkg reszelt Cheddar sajt
  • só, bors
Opcionális - a fehérjetartam növelésére
Elkészítés
  1. Az édesburgonyával kezdjünk: mossuk, pucoljuk meg. Kockázzuk fel és rakjuk fel, egy kicsit sós vízben főni. A víz mennyisége pont annyi legyen, hogy ellepje.
  2. Erre a vízre még szükségünk lesz! Ne öntsd ki.
  3. A hagymát felszeleteljük, az 1 kanál vajon megpirítjuk , hozzá rakjuk a gerezd fokhagymát.
  4. Amikor úgy érezzük, az édesburgonya eléggé megpuhult, kiszedjük a vízből egy tányérra. A maradék vízbe dobjuk az erőleveskockát. Újra felforraljuk.
  5. Közben a megpirult hagymát, fokhagymát az aprítógépbe rakjuk, egy kevés édesburgonyával, pépesítjük.
  6. Hozzákanalazunk az erőleves léből, majd egy újabb édesburgonya adagot rakunk hozzá ,és tovább pépesítjük. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, még az összes édesburgonyát sikerült pépesítenünk.
  7. A végén az egészet beleöntjük a lábasba, amiben a krumplik főttek. Ekkor öntjük hozzá a tejet. Újra forrásig kevergetjük.
  8. A szeletelt Cheddar sajt háromnegyedét tesszük bele, a többit majd a tálaláskor szórjuk a leves tetejére. Addig főzzük és kevergetjük, míg a sajt felolvad és készen is vagyunk.
  9. Ha Peak levessel növeled a fehérjetartalmát, akkor egy zacskó levest keverj ki 150 ml vízben - mivel sűrű, krémlevest készítünk, így nem indokolt a 250 ml, ami az előírás - és keverd hozzá a krémlevesedhez!

Több fitt leves ITT!

édesburgonya krémleves

cheddar sajtos édesburgonya krémleves

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!

Fontos vagy nekünk!

Itt vagyunk, ha írsz nekünk!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Jozsa Eliza

Jozsa Eliza

Gyálon lakok a családommal, van egy 2 éves kislányom. Vendéglátással foglalkoztam, a célom egy saját lakás étterem illetve egy kis vidéki szállás üzemeltetése. Szenvedélyem a gasztronómia és minden, ami ezzel együtt jár, ezek közül a food styling és a fotózás a kedvencem. Imádok utazni, új receptekkel kísérletezni. Most jelenleg a diétás étrend és a Vegán ételek elkészítésének elsajátítására fókuszálok. Ember-centrikusnak mondanám magam, hiszen az ételek elkészítésekor nagyon fontos számomra a visszajelzés is. Egyaránt szívesen veszem a pozitív és negatív kritikát, nem riadok vissza tőle, könnyen tanulok belőle!
Jozsa Eliza
Összegyűjtöttünk neked néhány érdekes írást!
Édesburgonya krémleves gyorsabban, mint gondolnád!
Édesburgonya krémleves gyorsabban, mint gondolnád!

Gyorsítsd édesburgonya porral a levesfőzési időt!

Gyorsítsd édesburgonya porral a levesfőzési időt!

-+=
Olvasási idő: 2 perc

Édesburgonya… mikor még évekkel először meghallottam, nem tudtam hova tenni ezt a képződményt, viszont az íze azóta is különleges élmény minden alkalommal, legyen sós, édes vagy fűszeres a belőle készült étel. Sokan nem is tudják, hogy valójában – rendszertanilag –  köze sincs a hagyományos értelemben vett krumplihoz, csupán a gyökérgumójának alakja hasonlít rá, mégis egy egészséges alternatíva lehet a diétázóknak.

A Sweet Potato porral pedig gyorsíthatunk a sütési-főzési folyamaton, hiszen nem kell kivárni, míg tökéletesen megfő a batáta, ugyanakkor minden tápanyag, amiért érdemes fogyasztani, benne marad.

A krémlevesek mindig átmelegítik a szívünket. Nem kifejezetten csak a hideg téli esték étele, hiszen egy nyári vacsora finom és könnyű fogása is lehet. Most egy gyors, fűszeres recept következik, kifejezetten szuperhősnő-időzsonglőr háziasszonyoknak!

Hozzávalók:

33% OFF az Őszinte Visszajelzésedért! Írd meg nekünk - szeretettel: Peak

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olívaolaj vagy kókuszolaj
  • 3 púpozott ek. Sweet Potato édesburgonyapor
  • 2 ek. curry fűszerkeverék
  • ½ kk. Cayenne bors
  • ½ ek. fokhagyma granulátum
  • ½ ek. őrölt gyömbér
  • 1 csapott ek. Himalája só
  • 2 csipet bors
  • 1 Cocomas kókusztejszín (helyette lehet 3 dl kókusztej, viszont akkor csökkentsd a víz mennyiségét a negyedére)
  • 4 dl víz

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és a kókuszzsíron vagy olívaolajon megdinszteljük.

A fokhagymagerezdeket lereszeljük, és a hagymához adjuk folyamatos kevergetés mellett.

Beleöntjük a kókusztejszínt és a 4 dl vizet, majd jöhetnek a fűszerek: Himalája sót, borsot, curry-t, Cayenne borsot, gyömbért teszünk bele, majd megvárjuk, míg felforr az elegyünk.

A végén adjuk hozzá a Peak édesburgonyaport és szépen elkeverjük. Egy botmixerrel segíthetjük a krémesebb állag elérését, végül várjuk meg, amíg újra forr a levesünk és már tálalhatjuk is. Forrón az igazi, a csípős ízek kedvelői megspékelhetik egy kis plusz chiliporral, mint ahogy én is!

Jó étvágyat!

édesburgonya

édesburgonya krémleves

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!

Fontos vagy nekünk!

Itt vagyunk, ha írsz nekünk!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Jozsa Eliza

Jozsa Eliza

Gyálon lakok a családommal, van egy 2 éves kislányom. Vendéglátással foglalkoztam, a célom egy saját lakás étterem illetve egy kis vidéki szállás üzemeltetése. Szenvedélyem a gasztronómia és minden, ami ezzel együtt jár, ezek közül a food styling és a fotózás a kedvencem. Imádok utazni, új receptekkel kísérletezni. Most jelenleg a diétás étrend és a Vegán ételek elkészítésének elsajátítására fókuszálok. Ember-centrikusnak mondanám magam, hiszen az ételek elkészítésekor nagyon fontos számomra a visszajelzés is. Egyaránt szívesen veszem a pozitív és negatív kritikát, nem riadok vissza tőle, könnyen tanulok belőle!
Jozsa Eliza
Összegyűjtöttünk neked néhány érdekes írást!

Töltsd le INGYEN a Ketogén DIÉTÁS étrended!