A tökmagos pogácsáról tudjuk, hogy jó. A túrós is. Na és mindezt édesburgonyával felpezsdítve!? Még jobb!
- Hozzávalók:
- 250 g Peak 100% édesburgonyapor
- 200 g tökmagliszt
- 4 ek. bambuszrostliszt
- 3 tojás
- 250 g túró
- 3 tk. himalája só
- 1 tasak porélesztő
- ízlés szerint fűszerek (pl. bazsalikom, fűszerkömény, bors, metélőhagyma, fokhagyma)
- ízlés szerint sajt (diétázóknak a keményebb sajtok bátran jöhetnek, pl. parmezán)
- ízlés szerint magvak (lenmag, szezámmag, napraforgómag, tökmag stb.)
- 3-4 dl víz
Elkészítés:
33,5 % OFF + az ÚJ Zen Csillogós Zen shaker is a Tiéd! Diétázzunk együtt szeretettel! (Ajándék értéke 3.290Ft)
A tojásokat a sóval, élesztővel és fűszerekkel együtt egy keverőtálba tesszük. Hozzáöntjük a túrót, kimérjük és beletesszük a liszteket és az édesburgonya port is, végül egy kanállal vagy villával szépen összekeverjük. Ahogy a massza igényli, folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet, és addig öntjük, amíg egy kényelmesen formázható masszává áll össze. Az eltérő minőségű lisztek vízfelvevő képessége miatt lehet kevesebb és több is a szükséges víz mennyisége, a receptben irányadó mennyiség szerepel. Kézi mixerrel segíthetjük az alapanyagok összedolgozását.
Miután kész a „tészta-massza”, tetszőleges méretű golyókat, formázunk a masszából kézzel, majd 20 percet pihentetjük őket. A tetejüket megkenhetjük tojássárgájával, pici sajt és magvak is jöhetnek a tetejére ízlés szerint, majd előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük a pogácsáinkat.