-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A tökmagos pogácsáról tudjuk, hogy jó. A túrós is. Na és mindezt édesburgonyával felpezsdítve!? Még jobb!

  • Hozzávalók:
  • 250 g Peak 100% édesburgonyapor
  • 200 g tökmagliszt
  • 4 ek. bambuszrostliszt
  • 3 tojás
  • 250 g túró
  • 3 tk. himalája só
  • 1 tasak porélesztő
  • ízlés szerint fűszerek (pl. bazsalikom, fűszerkömény, bors, metélőhagyma, fokhagyma)
  • ízlés szerint sajt (diétázóknak a keményebb sajtok bátran jöhetnek, pl. parmezán)
  • ízlés szerint magvak (lenmag, szezámmag, napraforgómag, tökmag stb.)
  • 3-4 dl víz

Elkészítés:

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

A tojásokat a sóval, élesztővel és fűszerekkel együtt egy keverőtálba tesszük. Hozzáöntjük a túrót, kimérjük és beletesszük a liszteket és az édesburgonya port is, végül egy kanállal vagy villával szépen összekeverjük. Ahogy a massza igényli, folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet, és addig öntjük, amíg egy kényelmesen formázható masszává áll össze.  Az eltérő minőségű lisztek vízfelvevő képessége miatt lehet kevesebb és több is a szükséges víz mennyisége, a receptben irányadó mennyiség szerepel. Kézi mixerrel segíthetjük az alapanyagok összedolgozását.

Miután kész a „tészta-massza”, tetszőleges méretű golyókat, formázunk a masszából kézzel, majd 20 percet pihentetjük őket. A tetejüket megkenhetjük tojássárgájával, pici sajt és magvak is jöhetnek a tetejére ízlés szerint, majd előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük a pogácsáinkat.


édesburgonya

édesburgonya pogácsa

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!