-+=
Olvasási idő: 2 perc

A kölestől ugyan, ha már nem is ódzkodnak annyira az emberek, de azért nem egy mindennapi köret a magyar családok asztalán! Sőőt megkockáztatom, hogy kis túlzással a mellettem lévő boltból is csak én veszem!:-)

Na jó, viccet félretéve tudnod kell, mindamellett, hogy gluténmentes gabonáról beszélünk, úgy lényegesen magasabb a fehérje és rosttartalma, mint a rizsnek. De ugye előbbinek már kultusza van a testépítők, sportolók körében, a köles meg csak vár a kitörésre- mindenesetre én drukkolok neki!

Így a népszerűsítése kedvéért a klasszik rizskoch helyett most köleskoch-ra váltottam-méghozzá mandulatejjel elkészítve.

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

És mivel maradunk az allergén mentes vonalon – így mivel mással is ízesíthetnénk, mint a Peak étcsoki krémmel? Ami cukor, glutén és tejMENTES, sőt a gyomorbántó maltitol sincs benne – helyette eritrittel lett édesítve!

Tápanyagadatok
Brutál fehérjés köleskoch- méghozzá tejmentesen!
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 172 Ebből zsírsavak (kcal) 54
% DV (napi érték)*
Összes zsír 6g 9%
Szénhidrát 17g 6%
Fehérje 9g 18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35-40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35-40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Mindenekelőtt a kölest alaposan öblítsd át forró vízzel, hogy az esetleges szennyeződések ne főjenek bele. Öntsd fel a tejjel, és kb. ugyanennyi vízzel, majd édesítsd kedved szottya szerint. Mehet bele a vanília és a kókuszreszelék is.
  2. Mondanom se kell, hogy főzés közben folyamatosan pótold a vizet, és néha kavarj egyet-kettőt rajta. Kár lenne, ha lekapná... Amikor megfőtt, igyekezz langyosra hűteni. Hála Istennek a téli teraszom, most épp kapóra jött... Ha ez megvan, jöhet a folyamat második része.
  3. Fogd a tojásokat, válaszd ketté, majd verd fel a sárgáját habosra, a fehérjét pedig kemény habbá.
  4. A félig kihűlt kölest öntsd át egy keverőtálba, majd add hozzá a proteint, a tojások sárgáját, szódabikarbónát és a citrom héját, valamint levét. Utóbbi a szódabikarbónát fogja életre kelteni, viszont ha nincs kezeletlen citromod, úgy jól figyelj!
  5. Mivel mérget nem eszünk, így te se tedd! BIO citrom recept következik: alaposan dörzsöld át a citromot szódabikarbónával, majd meleg vízzel öblítsd le és tádááám!
  6. Jól keverd össze, és ha úgy érzed (én úgy éreztem) kell még egy kis folyadék akkor egy minimális tej még mehet hozzá. A lényeg, hogy egy sűrű masszát kapjál, de ne legyen folyós, hiszen még hátravan a tojáshab.
  7. Ezt óvatosan forgasd hozzá, lazítsd el vele, és öntsd bele egy jénaiba, amit 170 fokon kb 35-40 perc alatt süss aranybarnára! A tetejét én PEAK csokikrémmel, és kivivel díszítettem, de persze az erdeigyümölcs is dukálna hozzá, viszont nálam az most a SPAR hűtőpolcán volt megtalálható!:-)

Több süti recept ITT!

kölesfelfújt

diétás kölesfelfújt

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!