-+=
Olvasási idő: 2 perc

Igazából ő a legcsajosabb cSAJTTORTA, amit valaha készítettem… persze csak kinézetre… hiszen elkészítéstől-dermedéstől-fotózástól számítva nagyjából 1 órán belül eltüntette a család férfi tagja 🙂 Egyszóval a rózsaszín dömping sem riasztott el senkit, nemtől függetlenül mindenki imádta 🙂

A zebra-művelet pedig egy roppant egyszerű dolog – ha még sosem készítettél ilyen tortát, akkor is próbáld ki, nem lesz nehéz! 🙂

Apró kiegészítés: mivel az eredeti sajttorta mascarponéval készült, aminek a zsírosságával egy valamire való csajttorta nem akar számolni – így túróval helyettesítettük. Fontos, hogy KRÉMtúró legyen, mert a göbök elég hülyén mutatnak a krémben – ha mégis olyanod van (nekem is az volt), akkor egy késes botmixerrel menj át rajta, amíg homogén nem lesz!

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!

A másik, hogy a túró szárazabb lény, mint a mascarpone. Ezt több úton is kompenzálhatod: 

  • lelkileg, mert a zsírszegény túró zsírszegény formát fog adni 🙂
  • ahogy tettem: plusz tej, és egy kis konjak liszt – roppant nedves, puha állagot kapsz, cseppet sem lesz száraz
  • félzsíros túróval dolgozol – bár akkor a zsír-értékek valamelyest megnőnek
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
  • 100 gramm darált zabpehely
  • 50 gramm darált zabpehely vagy zabpehelyliszt (+ a nyújtáshoz)
  • 60 gramm folyékony kókuszolaj
  • édesítő (ízlés szerint eltérő)
A teteje
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
  • 100 gramm darált zabpehely
  • 50 gramm darált zabpehely vagy zabpehelyliszt (+ a nyújtáshoz)
  • 60 gramm folyékony kókuszolaj
  • édesítő (ízlés szerint eltérő)
A teteje
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (max 18 cm-es) aljába nyomkodjuk egy pohár aljának a segítségével. Vagy az öklöddel. 🙂 Morzsás legyen az alja, és járja át mindenhol jól a kókuszolaj!
  2. Süssük elő 180 fokon 10 percig!
  3. A krém alapanyagait - a fehérje porok és az édesítő kivételével!!!! - egy robot-/turmixgéppel habosra verjük.
  4. Kettéválasztjuk a krémet: az egyikbe a semleges fehérjét, a másikba a pink csokisat tedd bele - aminek a színét plusz ételszínezővel szépítheted!
  5. Vegyük ki a zabos alapot.
  6. Ennek a középre teszünk két kanál fehér tésztát. (Nem kell elkenni!) Majd a fehér tésztára két kanállal teszünk a pink tésztából. Lényeg, hogy mindig középre s egymás tetejére kerüljön a fehér-pink tésztából! Ezt a kanalazást addig kell folytatni, míg van a tésztából. Ha így készítjük, a tészta szabályos csíkokra teríti szét magát.
  7. Ha egy kicsit sűrűsödne, és nem akarna szétfolyni, akkor óvatos rázogatással rásegíthetsz.
  8. Előmelegített sütőben, 160 fokon 50 percig sütöttem. A lényeg, hogy ha a közepe még éppen hogy képlékeny állagú, és/vagy elkezd barnulni a teteje, akkor kivehetjük! A közepe legyen rezgős, pudingszerű még akkor, mikor kiveszed!
  9. Várjuk meg még kihűl - de igazából Ő másnapra a legfinomabb! Én előző este készítem, ha kihűlt, akkor hűtőbe teszem, és másnapra lesz tökéletes. Meg harmadnapra, de akkor már nagyon nem szokott sok maradni....:)

Több túrós finomság ITT!

zebrás sajttorta

pink zebrás sajttorta

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!