A rózsaszín zebra-hadműveletből Te se maradj ki! A legfinomabb, legfittebb pink csajos sajttorta receptjét hoztuk el Neked!
A rózsaszín zebra-hadműveletből Te se maradj ki! A legfinomabb, legfittebb pink csajos sajttorta receptjét hoztuk el Neked!
-+=
Olvasási idő:2perc
Igazából ő a legcsajosabb cSAJTTORTA, amit valaha készítettem… persze csak kinézetre… hiszen elkészítéstől-dermedéstől-fotózástól számítva nagyjából 1 órán belül eltüntette a család férfi tagja 🙂 Egyszóval a rózsaszín dömping sem riasztott el senkit, nemtől függetlenül mindenki imádta 🙂
A zebra-művelet pedig egy roppant egyszerű dolog – ha még sosem készítettél ilyen tortát, akkor is próbáld ki, nem lesz nehéz! 🙂
Apró kiegészítés: mivel az eredeti sajttorta mascarponéval készült, aminek a zsírosságával egy valamire való csajttorta nem akar számolni – így túróval helyettesítettük. Fontos, hogy KRÉMtúró legyen, mert a göbök elég hülyén mutatnak a krémben – ha mégis olyanod van (nekem is az volt), akkor egy késes botmixerrel menj át rajta, amíg homogén nem lesz!
33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!
A másik, hogy a túró szárazabb lény, mint a mascarpone. Ezt több úton is kompenzálhatod:
lelkileg, mert a zsírszegény túró zsírszegény formát fog adni 🙂
ahogy tettem: plusz tej, és egy kis konjak liszt – roppant nedves, puha állagot kapsz, cseppet sem lesz száraz
félzsíros túróval dolgozol – bár akkor a zsír-értékek valamelyest megnőnek
Előkészítés
15perc
Sütés/főzés
50perc
Pihentetés
1éjszaka
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
Az alja
100grammdarált zabpehely
50grammdarált zabpehely vagy zabpehelyliszt (+ a nyújtáshoz)
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma (max 18 cm-es) aljába nyomkodjuk egy pohár aljának a segítségével. Vagy az öklöddel. 🙂 Morzsás legyen az alja, és járja át mindenhol jól a kókuszolaj!
Süssük elő 180 fokon 10 percig!
A krém alapanyagait - a fehérje porok és az édesítő kivételével!!!! - egy robot-/turmixgéppel habosra verjük.
Kettéválasztjuk a krémet: az egyikbe a semleges fehérjét, a másikba a pink csokisat tedd bele - aminek a színét plusz ételszínezővel szépítheted!
Vegyük ki a zabos alapot.
Ennek a középre teszünk két kanál fehér tésztát. (Nem kell elkenni!) Majd a fehér tésztára két kanállal teszünk a pink tésztából. Lényeg, hogy mindig középre s egymás tetejére kerüljön a fehér-pink tésztából! Ezt a kanalazást addig kell folytatni, míg van a tésztából. Ha így készítjük, a tészta szabályos csíkokra teríti szét magát.
Ha egy kicsit sűrűsödne, és nem akarna szétfolyni, akkor óvatos rázogatással rásegíthetsz.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 50 percig sütöttem. A lényeg, hogy ha a közepe még éppen hogy képlékeny állagú, és/vagy elkezd barnulni a teteje, akkor kivehetjük! A közepe legyen rezgős, pudingszerű még akkor, mikor kiveszed!
Várjuk meg még kihűl - de igazából Ő másnapra a legfinomabb! Én előző este készítem, ha kihűlt, akkor hűtőbe teszem, és másnapra lesz tökéletes. Meg harmadnapra, de akkor már nagyon nem szokott sok maradni....:)
Eddigi hozzászólások a "Pink zebrás Csajttorta" című cikkhez
Szeretném kérdezni, hogy pontosan milyen zsírszegény krémtúrót használtál és hol lehet venni? Én még nem találtam ilyen terméket, csak ízesített krémtúrókat. 🙁
Szia! Az Aldiban található MILFINA Sovány krém-tehéntúró, általában vagy ez vagy a sima változata megtalálható, így bátran keresd. Remélem sikerül megtalálnod. 🙂
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Pink zebrás Csajttorta" című cikkhezSzeretném kérdezni, hogy pontosan milyen zsírszegény krémtúrót használtál és hol lehet venni? Én még nem találtam ilyen terméket, csak ízesített krémtúrókat. 🙁
Szia! Az Aldiban található MILFINA Sovány krém-tehéntúró, általában vagy ez vagy a sima változata megtalálható, így bátran keresd. Remélem sikerül megtalálnod. 🙂
Nagyon köszönöm, megtaláltam. 🙂 Hamarosan el is készítem.