Az ősz általában nem a pihenésről szól amikor ráérősen, elmélázva lébecolunk a konyhában. Mindenki begyújtja az utolsó rakétáit az év vége előtt és próbál nem teljesen szétesni…én legalábbis biztosan ? Ehhez mérten sokszor semmi másra nincs energiám mint néhány jól bevált alapanyagot összeönteni egy tálba és hagyni, hogy a sütő végezze a dolgát.
Ha Te is szereted ezeket a VILLÁMGYORS pár perces recepteket, akkor nézd meg itt a Peak 5 perces recepteskönyvet, amit most ingyen letölthetsz, és használhatsz!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Ez a túrós kevert süti az egyik kedvencem ami bármilyen gyümölccsel tök jól működik. A napokban sikerült néhány zacskó házi szilvát beszereznem így egyértelmű volt, hogy gyorsan fel is használom egy részét.
Természetesen került hozzá egy kevés az egyik kedvenc fehérjémből is.
Hamisítatlan őszi finomság lett a végeredmény, aminek már az illata is megnyugtató ?
Miért teszek fehérjét a sütikbe? Itt elmondom:
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
tepsi
|
- 6 db tojás
- 6 ek zabliszt
- 4 ek eritrit
- 4 ek Peak Yummy Vegan Protein mandula és tökmag fehérje
- 500 g zsírszegény túró
- 1 db citrom leve és héja
- 1 cs sütőpor
- 400 g szilva magozott
Hozzávalók
|
- A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a fehérjét pedig kemény habbá verjük.
- A sárgájához hozzáadjuk a fehérjét 2-3 részletben és alaposan elkeverjük.
- Mehet hozzá a liszt, a sütőpor és a fehérjepor is amikkel szintén elkeverjük.
- A túrót alaposan összetörjük egy villa segítségével majd elkeverjük benne a citrom levét, héját és hozzáadjuk a tésztához, óvatosan összeforgatjuk.
- Utolsó lépésként mehet hozzá a megmosott, felkockázott szilva is amivel szintén óvatosan összekeverjük.
- Egy sütőpapírral bélelt tetszőleges méretű tepsibe kanalazzuk a tésztát és 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.