Imádok mindent, ami diós…lehet az aranygaluska, diós bejgli, diós kosárka, zserbó vagy diós rácsos. Kedvem azonban nem mindig van elkészíteni mert többnyire nem kevés időt vesz igénybe. Szerencsére vannak isteni finom villámgyors diós finomságok is, mint ez a recept.
Próbáltam minél több allergént és nem kívánt hozzávalót kivonni belőle, hogy minél többen el tudjátok készíteni!
Légiesen könnyű piskóta isteni rumos-diós krémmel… ki tudna ennek ellenállni? És persze mivel diómániás vagyok, így egyértelmű, hogy ez a brutálfinom Peak cukormentes diókrém nyakig benne van a sütiben!!! 🙂
Mosogatással együtt maximum fél óra az elkészítése és emellett
– Cukormentes
– Gluténmentes
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 3 db tojás
- 1 db tojásfehérje
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál zabliszt / mandulaliszt
- 2 evőkanál Peak Delicious Plant Food Protein vegán fehérjepor fehércsoki-karamell íz 500 g
- 3 dl kókusztej
- 1 db gluténmentes vaníliás pudingpor /Haas/
- 80 gramm darált dió
- 80 gramm Peak Sugarfree Walnut Cream cukormentes diókrém
- ízlés szerint rumaroma
Hozzávalók
A piskóta
A krém
|
- A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájákat robotgéppel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vizet és apránként a liszt+fehérjepor keveréket.
- Végül a felvert tojásfehérjét is két-három részletben óvatosan hozzákeverjük és egynemű masszává dolgozzuk.
- Végül egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. 170 fokon körülbelül 10 perc alatt készre sütjük.
- Miközben sül a piskóta elkészítjük a tölteléket is. Pudingot a hagyományos módon elkészítjük és a kimért diókrémet is hozzáadjuk a pudinghoz, amint az besűrűsödött.
- Végül mehet bele a darált dió 2/3-a és pár csepp rumaroma. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha a piskóta elkészült még melegen leszedjük róla a sütőpapírt és egy konyharuhába feltekerjük, így hagyjuk kihűlni, hogy szépen megtartsa a tekercsformát.
- Amint kihűlt a krém és a piskóta nincs más dolgunk mint szépen összeállítani, majd a külsejét is megkenni a krémmel és darált dióval díszíteni.