-+=
Olvasási idő: 2 perc

Bevallom őszintén ez a desszert eredetileg egy retro gyümölcstortának készült, aminek a piskótája a formában annyira leragadt, hogy úgy kellett kikaparnom a formából. Nyilvánvaló volt, hogy kidobni nem fogom pláne, hogy már a házi barackbefőttet is felbontottam és a puding is elkészült. 🙂

Viszont a jól bevált pohárdesszertnél azért egy kicsit izgalmasabbat szerettem volna, így készült ez a gluténmentes és hozzáadott cukortól mentes őszibarackos máglyarakás. Természetesen piskóta helyett könnyebb megoldás valamilyen kifli, kalácsféleség – de ez viszont BIZTOS SOKKAL DIÉTA BARÁTABB!!!

Bónusz tipp! Ha szeretnéd MÉG fehérjedúsabbá tenni a receptet, akkor használj FEHÉRJÉS PUDINGPORT! A Peak Yummy puding cukormentes és 78%-os fehérjetartalmával bármelyik diétába beilleszthető! Sőt, főzni sem kell, szóval még időt is spórolsz vele!

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

 

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A tésztához
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál négyszeres erősségű édesítő
  • 90 gramm rizsliszt
A pudinghoz
A tetejére
  • 2 db tojásfehérje
  • ízlés szerint édesítő
Továbbá
  • 100 gramm cukormentes barackbefőtt
  • 30 gramm darált dió
  • 4 dl kókusztej
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A tésztához
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál négyszeres erősségű édesítő
  • 90 gramm rizsliszt
A pudinghoz
A tetejére
  • 2 db tojásfehérje
  • ízlés szerint édesítő
Továbbá
  • 100 gramm cukormentes barackbefőtt
  • 30 gramm darált dió
  • 4 dl kókusztej
Elkészítés
  1. A piskótát a hagyományos módon elkészítjük. ( Fehérjét felverjük, egyesével hozzáadjuk a sárgájákat folyamatos keverés mellett, majd mehet hozzá az édesítő és a liszt is apránként) Majd sütőpapírral bélelt formában 180 fokon megsütjük körülbelül 20 perc alatt.
  2. Miközben a piskóta sül, elkészítjük a pudingot is a hagyományos módon.
  3. A kész piskótát felkockázzuk, egy magasfalú edénybe tesszük és ráöntjük a 3 dl kókusztejet majd jól összekeverjük amíg magába nem szívja azt. ( A tejbe mehet egy kis édesítőszer, ha nem elég édes a piskóta vagy amivel készítjük)
  4. Jöhet az összeállítás. Tetszőleges formába (vajazott) tesszük az áztatott piskótát, lenyomkodjuk. Rásorakoztatjuk a felvágott barackokat, eloszlatjuk rajta a pudingot és megszórjuk a marék dióval.
  5. 180 fokon 20 percig sütjük, majd megkenjük a már felvert tojásfehérjével és barnulásig visszatoljuk.

Ezeket a liszteket használd diétában!

hamis máglyarakás

gluténmentes hamis máglyarakás

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!