-+=
Olvasási idő: 2 perc

A fasírt az egyik legkreatívabb dolog, ami a konyhában teremhet – hiszen ha ügyesen taktikázol az anyagokkal, akkor igazából iszonyat diétás főétkezést is kaphatsz!

Bár nagyon szeretem a zöldség fasírt verziókat is verziók mellett most elsuhanunk, és – a szemünk előtt a még fehérje-gazdagabb célt kitűzve – megmutatjuk, hogy a közkedvelt túró-pajtinkkal is tudunk igen könnyen fasírtba lenni.

A túró kiváló minőségű fehérjeforrás, és ha ügyelsz a zsírtartalomra, akkor szinte bármely normál diétába beilleszthető. És ami szintén nagy érdeme – olcsóbb mint a hús, így válságidőben a fasírt egy részét simán lehet vele helyettesíteni. Illetve ha nem szereted kifejezetten a húsnak az ízét, akkor ezzel simán elnyomhatod! (Értsd: baromira nem lesz “csirke” íze.)

33% OFF az Őszi Életerődért! + akár Ingyenes kiszállítás! Le a betegségekkel!

A túró-trükk azonban nemcsak a zsírszegény fehérjetartalmat hivatott olcsón növelni, de nagyon szaftos, könnyed állagot, és finom ízt ad a husinak. Ergó: csóró, sietős, húsundoros napokra életet menthet!

Spórolni nemcsak az árral lehet – de a kalóriákkal sem árt… a zsemle és búzadara helyett a Peak Bundázó porát használtam, mert GLUTÉNMENTES és nincs benne gyorsan felszívó liszt sem. Pici kell belőle – amúgy fitt rántott husik panírozására jó – és nekem több hónapig elég egy doboz. Bővebben ITT olvashatsz róla.


Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
  • 700 gramm csirkemellfilé
  • 250 gramm zsírszegény túró
  • 2 db vöröshagyma
  • 50 gramm Peak Bundázó por
  • PAM Canola kalóriamentes olajspray
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika, fokhagyma
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
  • 700 gramm csirkemellfilé
  • 250 gramm zsírszegény túró
  • 2 db vöröshagyma
  • 50 gramm Peak Bundázó por
  • PAM Canola kalóriamentes olajspray
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika, fokhagyma
Elkészítés
  1. A mutatványt azzal kezdjük, hogy a csirkemellet megtisztogatjuk, lecsepegtetjük, majd valamilyen aprító szerkezetbe tesszük. Akinek nincs erre profi húsdarálója, az késes aprítóban is megoldhatja a trancsírozást (előtte kockázd fel.). Nálam is ez a megoldás volt - a késes botmixer.
  2. Ezután pucoljuk meg a hagymákat, majd vágjuk fel tetszés szerinti méretre. Én személy szerint nem szeretem a túl apróra kockázott darabokat, mert akkor szinte elvééésznek a fasírtban – így javaslom, hogy Te is bátran hagyj nagyobb hagyma szeleteket magad után! A kikandikáló hagymik klasszul megsülve pár fokkal még feljebb emelik az íz-élmény faktort.
  3. Ha ez megvan, akkor keverjük össze a túróval, a Bundázóval, illetve csirke-péppel. Kedvünk szerint fűszerezzük – és hozzáadjuk a Bundázó port is, és fűszerezzük.
  4. Ha megvan, akkor mehet a gyúrás :)… mindent összedolgozunk, majd golyókat formálunk.
  5. Elméletileg a fasírtkészítés záróakkordja a bő olajban való kisütés – de most ezen is változtatunk, jó pár felesleges kalóriától megmentjük a testünket. Sütőlapon tökéletesen elgubbasztanak – és még ropogósra is sülnek, ha Pam kalóriamentes olajsprayvel átfújod őket.
  6. Ami fontos, hogy a túró és a csirke nedvességétől függően szeretnek a golyszlik kis vizet engedni, így mindenképp peremes helyre pakold őket, ha nem akarod, hogy az egész sütőd a fasírtok medencéje legyen. (Amúgy sütés közben ez a kis folyadék el is szokott párologni.)
  7. Sütési idő: előmelegítve 180 fok, 30 perc - hőlégkeveréssel a végén!

túrós csirkefasírt

fitt túrós csirkefasírt

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!