Az egyik kedvenc vendégváró édességem a cheesecake.
Pillanatok alatt kész van, nem lehet elrontani, nem kell bajlódni a sütéssel és szinte bármivel ízesíthetjük, díszíthetjük, nincs olyan ami nem állna jól neki. Csak a képzeletünk szabhat határt, illetve az, hogy éppen mi van otthon.
Alapvetően egy elég zsíros desszertről beszélünk – bár minden “fittesíthető”… – így kiválóan laktat is.
Én most egy fekete áfonyás sajttorta receptet hoztam nektek, ami nálunk egy szempillantás alatt elfogyott.
Előkészítés | 15-20 perc |
Pihentetés | 4-8 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 500 gramm light mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 200 gramm áfonya
- 100 gramm fekete szeder
- ízlés szerint eritrit
- 45 gramm darált zabpehely
- 40 gramm cukormentes zabkeksz
- 35 gramm rizsliszt
- 40 gramm darált mandula
- 60 gramm kókuszzsír
- ízlés szerint édesítő
Hozzávalók
A felső réteg
Az alsó réteg
|
- Az összeállítása roppant egyszerű. Az alsó réteg száraz hozzávalóit összekeverjük az olvasztott zsírral és egy megfelelő méretű sütőpapírral lefedett tortaformába nyomkodjuk. Maximum 18 cm-es legyen ezekhez a mennyiségekhez. Amíg a felső réteget csináljuk hűtőbe tesszük.
- A krémes réteghez a habtejszínt felverjük, majd édesítjük és belekeverjük a habfixálót.
- A gyümölcsöket pürésítjük, hozzáadjuk a mascarponéhoz és jól elkeverjük. Végül a felvert habtejszint is hozzáadjuk és óvatosan addig kevergetjük amíg homogén massza nem lesz belőle.
- Utolsó lépésként rákanalazzuk a kekszes rétegre a krémet és jó pár órára hűtőbe tesszük. Az a legbiztosabb ha egy éjszakán át pihen. Másnap 10 szeletre tudjuk vágni.