Azaz gyermekkorom egyik nagy kedvence!
Nem telt el úgy szülinap, névnap vagy bármilyen esemény a 90-es években, hogy valaki ne csinált volna gyümölcstortát (legalábbis az én családomban egész biztosan… ), aztán szépen lassan kikopott a szakácskönyvekből, és évek óta sehol nem is ettem ilyen tortát.
Az új magyar süti ízű fehérjék juttatták eszembe ezt az elfeledett finomságot, így nem is volt kérdés mi lesz a következő recept, amit elkészítek.
Persze egy kicsit megreformálva. A piskótát én készítettem, gluténmentesen rizslisztből, édesítőszerrel. A pudingpor szintén a gluténmentes verzió, amit rendes tej helyett kókusztejjel készítettem, így nem kevés zsiradékot spóroltam meg vele.
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 1-2 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 4 db tojás
- 2 evőkanál Szafi ötszörös erősségű édesítő
- 90 gramm rizsliszt
- 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
- 30 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel barackos joghurt parfé íz 500g
- 10 gramm Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por vanília álom íz 250g
- 4 dl kókusztej
- 1 csomag csomag tortazselé (leírás szerint elkészítve)
- 400 gramm édesítőszerrel készült barackbefőtt
- 1 csomag áfonya
Hozzávalók
A piskóta
A puding
Tetejére:
|
- Első körben elkészítjük a pudingot. Egy shakerben összerázzuk a fehérjeport a tejjel, így nem lesz csomós. Ezután mindent a csomagolás szerint csinálunk és hagyjuk kihűlni.
- A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját egyesével a fehérjéhez keverjük majd az édesítőszert és a lisztet is, ezt azonban már csak kézi habverővel vagy spatulával óvatosan!
- Egy tortaformát nagyon alaposan kizsírozunk, lisztezünk és beleöntjük a masszát, 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
- Hagyományos hullámos szélű tortaformát használtam, amiben nagyon szeret leragadni a tészta bármit is csinál az ember. Én azt tapasztaltam, hogy ha zsírral van kikenve úgy nagyobb eséllyel jön ki szépen a formából.
- Miután elkészült borítsuk fejjel lefelé egy deszkára vagy bármire, fedjük le nedves konyharuhával és így hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ezzel a módszerrel nekem sikerült kiszednem a formából, bár így is kicsit meggyötört lett a széle szegénynek.
- Miután kiszedtük formából eloszlatjuk rajta a már kihűlt pudingot és szépen rárakosgatjuk a felszeletelt barackot, vagy nektek tetsző gyümölcsöt.
- A tortazselét is elkészítjük a csomagolása szerint és ha már nem túl folyós belülről kifelé haladva rácsorgatjuk.
- Mehet a hűtőbe 1-2 órára és kész is.