-+=
Olvasási idő: 2 perc

Vannak ételek, amikből nem vagy csak kínkeservesen lehet igazán finom reform változatot csinálni. Számomra a kakaós csiga pont egy ilyen. Több féle recepttel is kísérleteztem már és őszintén szólva egyik sem volt az igazi. Vagy olyan száraz volt, mint a fűrészpor vagy mindenhez hasonlított csak éppen kakaós csigához nem.

Most azonban vééégre sikerült egy olyan receptet összehozni, ami komoly hasonlóságot mutat az eredetivel és ráadásként nagyon finom is! Egy kicsit ugyan csaltam….másképpen nem ment volna. Került bele egy leheletnyi fehérliszt és cukor is, de egy hagyományos kakaós csigához képest szinte észrevehetetlen, úgyhogy csak nyugalom!!

Tölteléknek én most a Peak új cukormentes étcsokikrémjét használtam, ami nagy valószínűséggel sokat dobott az ízélményen. 🙂

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Tápanyagadatok
Étcsokikrémes kakaós csiga
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 195 Ebből zsírsavak (kcal) 90
% DV (napi érték)*
Összes zsír 10g 15%
Szénhidrát 20g 7%
Fehérje 9g 18%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
  • 250 gramm túró
  • 75 gramm por állagú édesítő
  • 250 gramm liszt (100 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt, 50 g fehérliszt)
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 25 gramm növényi vaj
  • 30 ml tej
  • csipet
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
  • 250 gramm túró
  • 75 gramm por állagú édesítő
  • 250 gramm liszt (100 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt, 50 g fehérliszt)
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 25 gramm növényi vaj
  • 30 ml tej
  • csipet
Elkészítés
  1. Elkeverjük a túrót, a csipet sóval, tojással, tejjel.
  2. Összekeverjük a liszteket és a sütőport majd a felolvasztott vajjal együtt apránként a túrós keverékhez adagoljuk.
  3. Addig gyúrjuk míg kellően lágy és rugalmas tésztát kapunk, ami nem tapad a kezünkre de nem is morzsolódik.
  4. Ha elértük a tökéletes állagot, 30 percre a hűtőbe tesszük a tésztát.
  5. A pihentetés után lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (körülbelül 30x50 cm-esre) és megkenjük az étcsokikrémmel.
  6. Az egyik rövidebb oldalánál kezdve feltekerjük, ezután tetszőleges szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket úgy, hogy ne érjenek egymáshoz mert a sütőben még kelni fognak.
  7. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük alsó-felső sütéssel.

Több diétás recept ITT!

kakaós csiga

legjobb kakaós csiga receptje

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.