Mivel a családban én vagyok a bejgli felelős nagy mennyiséget szoktam csinálni már december elején.
A tésztát azonnal kiporciózom és lefagyasztom, így amikor kell csak kiveszem a fagyasztóból (egy nappal előtte), így sokkal-sokkal könnyebb dolgom van.
Ha esetleg megmaradna a tésztából és már mindenkinek a könyökén jönne ki a bejgli, fel lehet dobni egy kicsit. 🙂
Töltött kis falatkákat is készíthetünk, bármilyen nekünk tetsző töltelékkel. Lehet az lekváros, kókuszos vagy hagyományosan diós, mákos.
Nagyon szép és mutatós sütikék!
Mennyiség |
kisebb rúd bejglihez
|
- Megmaradt bejgli tészta
- 60 g víz
- 60 g por állagú édesítő
- Fél citrom reszelt héja
- Fél narancs reszelt héja
- 1 csipet fahéj
- fél vaníliarúd belseje
- 1 csapott ek. Peak Poppy Cream mákkrém
- 15 g cukormentes kekszmorzsa
- 100 g darált mák
- Ugyanaz mint a mákos, csak dióval 🙂
- 1 db tojás
Hozzávalók
A tésztához:
A mákos töltelékhez
Diós töltelékhez:
A kenéshez
|
- A megmaradt bejgli tésztát liszt nélkül vékonyra (kb 2 mm) kinyújtjuk és tetszőleges (lisztes) kiszúró formával kiszaggatjuk.
- Attól függően, hogy mekkora a kiszaggatott formánk, egy kis adag tölteléket teszünk a közepére, a szabadon maradt széleket pedig lekenjük egy kevés tojássárgájával majd rárakjuk a "tetejét", végül pedig villával összenyomkodjuk a széleit.
- Ha kész van a összes sütike a megmaradt tojássárgájával lekenjük és fél órán át hidegen pihentetjük.
- Ha letelt a fél óra, a megmaradt tojásfehérjével is átkenjük és így is pihentetjük hidegen fél órát.
- Utolsó lépésként hústűvel megszurkáljuk a sütiket és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 15 perc alatt.