Igazi krémes finomságot hoztunk Peak Girl módra! Csokirajongók figyelem: liszt és cukormentes álomtorta következik!
Igazi krémes finomságot hoztunk Peak Girl módra! Csokirajongók figyelem: liszt és cukormentes álomtorta következik!
-+=
Olvasási idő:2perc
Tudtad, hogy a csoki igazi afrodiziákum? 🙂 Legalábbis az biztos, hogy akinek ezt a nagyon csokis tortát sütöd, annál mindent elérsz. Még akkor is, ha kényes az alakjára… hiszen ez a csokitorta megtesz minden tőle telhetőt:
zab és mandulaliszttel készült
cukormentes étcsokikrémmel készült
light mascarpone krémesíti
plusz fehérje porral javíthatsz a tápértékén
És ilyen egyszerű a recept!
Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!
Ha van otthon mandulaliszted használd bátran, ha nincs akkor vehetsz darált mandulát is egy picit átdarálhatod kávédarálóval, hogy porózusabb legyen, de csak óvatosan nehogy krém legyen belőle.
A mandulalisztet zabliszttel, a fehérjével és sütőporral átszitáljuk egy tálba és hozzá adjuk a csipet sót és a sütőport.
Az olajat elkeverjük az eritrittel és a kakaóporral, amikor meg van mehet hozzá tojás (szebben lehet vele dolgozni, ha szobahőmérsékletű), amit keverés közben egyesével adagoljuk hozzá.
Ehhez mehet a lisztes keverékünk, amit 2 percig mixelünk.
Mivel ezek a jellegű tészták sok esetben és itt is másmilyen állagúak, mint egy hagyományos piskóta, óvatosabban kell bánni vele, könnyebben törik és morzsolódik. Éppen ezért nem egyben sütjük ki a tésztát, mert nem tudnánk három felé vágni, hiszen szétesne. Három részben sütjük ki egy kerek 15-17 cm sütőformában.
Akinek magas falú tortaformája van, nyugodtan leveheti a peremét, nem fog elfolyni a tészta. Tegyél alá egy sütőpapírt és mehet be az előmelegített sütőben 175 fokon, alsó-felső sütésre a középső állástól eggyé lentebb elhelyezve, 12-14 percre.
Közben elkészítjük a krémet, amivel nincs más dolgunk, mint hogy összekeverjük a mascarponét a kedvenc Peak krémünkkel, ami lehet Wheytella, Étcsokoládékrém vagy Mootella, vagy akár nyugodtan vegyesen, ami van otthon.
Ha ezzel is megvagyunk, hagyjuk hűlni a kész tésztánkat és elkezdünk építkezni. A krém negyedét meghagyjuk a végső simításokat, a többivel így dolgozunk, egy réteg “piskóta” egy réteg kém.
Amikor ezzel megvagyunk bevonjuk a torta üres részeit is egy morzsakabátot képezve, vékonyan és mehet a hűtőbe 1-2 órára. Utána a maradék krémmel bevonjuk és kiegyenlítjük a göröngyös részeket is.
Bármivel díszíthetted, megmaradt krémmel, kakaóval én a Peak Sweetheart drazsét használtam hozzá, baromi jól mutat rajta vegyesen 🙂
Szilágyi Nóra vagyok, immár a Peak Shop csapatát erősítem.
Nekem az evés egy hatalmas örömforrás, aminek nyilván megvannak a maga veszélyforrásai 🙂
7 éve kezdtem magamat komolyabban beleásni a diétás ételek felkutatásába, otthoni kísérletezéseibe, amikor lemerészkedtem az edzőterembe és elkezdtem a súlyzós edzéseket. Hamar rá kellett jönnöm nem élhet az egyik a másik nélkül, ahhoz hogy fejlődjünk, szépek legyünk elengedhetetlen a tiszta, rendszeres étkezés.
Nagyon szeretem a “kiskapus” desszertek, legyenek azok édesek vagy sósak, rengeteget tudnak segíteni azokban az időkben amikor fejben kezdünk megdőlni. Kell a lendület és kell hogy a körülöttünk lévők is lássák lehet ezt örömmel is csinálni.