-+=
Olvasási idő: 2 perc

Tudtad, hogy a csoki igazi afrodiziákum? 🙂 Legalábbis az biztos, hogy akinek ezt a nagyon csokis tortát sütöd, annál mindent elérsz. Még akkor is, ha kényes az alakjára… hiszen ez a csokitorta megtesz minden tőle telhetőt:

  • zab és mandulaliszttel készült
  • cukormentes étcsokikrémmel készült
  • light mascarpone krémesíti
  • plusz fehérje porral javíthatsz a tápértékén

És ilyen egyszerű a recept!

Totálisan INGYENES a kiszállítás + a 3ik INGYEN van a Peakshopban, amíg Fotózáson vagyunk!

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
A krém
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A tészta
A krém
Elkészítés
  1. Ha van otthon mandulaliszted használd bátran, ha nincs akkor vehetsz darált mandulát is egy picit átdarálhatod kávédarálóval, hogy porózusabb legyen, de csak óvatosan nehogy krém legyen belőle.
  2. A mandulalisztet zabliszttel, a fehérjével és sütőporral átszitáljuk egy tálba és hozzá adjuk a csipet sót és a sütőport.
  3. Az olajat elkeverjük az eritrittel és a kakaóporral, amikor meg van mehet hozzá tojás (szebben lehet vele dolgozni, ha szobahőmérsékletű), amit keverés közben egyesével adagoljuk hozzá.
  4. Ehhez mehet a lisztes keverékünk, amit 2 percig mixelünk.
  5. Mivel ezek a jellegű tészták sok esetben és itt is másmilyen állagúak, mint egy hagyományos piskóta, óvatosabban kell bánni vele, könnyebben törik és morzsolódik. Éppen ezért nem egyben sütjük ki a tésztát, mert nem tudnánk három felé vágni, hiszen szétesne. Három részben sütjük ki egy kerek 15-17 cm sütőformában.
  6. Akinek magas falú tortaformája van, nyugodtan leveheti a peremét, nem fog elfolyni a tészta. Tegyél alá egy sütőpapírt és mehet be az előmelegített sütőben 175 fokon, alsó-felső sütésre a középső állástól eggyé lentebb elhelyezve, 12-14 percre.
  7. Közben elkészítjük a krémet, amivel nincs más dolgunk, mint hogy összekeverjük a mascarponét a kedvenc Peak krémünkkel, ami lehet Wheytella, Étcsokoládékrém vagy Mootella, vagy akár nyugodtan vegyesen, ami van otthon.
  8. Ha ezzel is megvagyunk, hagyjuk hűlni a kész tésztánkat és elkezdünk építkezni. A krém negyedét meghagyjuk a végső simításokat, a többivel így dolgozunk, egy réteg “piskóta” egy réteg kém.
  9. Amikor ezzel megvagyunk bevonjuk a torta üres részeit is egy morzsakabátot képezve, vékonyan és mehet a hűtőbe 1-2 órára. Utána a maradék krémmel bevonjuk és kiegyenlítjük a göröngyös részeket is.
  10. Bármivel díszíthetted, megmaradt krémmel, kakaóval én a Peak Sweetheart drazsét használtam hozzá, baromi jól mutat rajta vegyesen 🙂

Több csokis finomság ITT!

csokitorta

mascarpone krémes csokitorta

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!