-+=
Olvasási idő: 2 perc

A férjem névnapjára minden évben elkészítem ezt a hűsítő nyalánkságot, így ebben az évben se volt másképp, csak most odafigyelve a vonalainkra, cukor- és lisztmentesen alkottam meg.

Túró rudi

Hozzávalók a piskótához:

  • 2 tojás
  • 10 g édesítő (1:4 erejű)
  • 30 g zabpehelyliszt
  • 6 g sütőpor
  • 20 g Slim Secret csokoládé-mogyoró fehérjepor
  • 10 g zsírszegény cukrozatlan kakaópor (ez elhagyható, csak akkor annyival több fehérjeport tegyél bele)
  • 1-2 ek víz
  • 10 g édesítő – a sziruphoz, majd a kész piskóta tetejére + 2 ek meleg víz/
  • kókuszzsír (a tortaforma kikenéséhez)

Töltelék:

  • 1 csomag instant zselatinpor (de természetesen főzős is használható)
  • 15 g édesítő (ízlés szerint mehet több is)
  • 2-3 ek forró víz
  • 250 g zsírszegény túró
  • 1 dl tejföl (de ez helyettesíthető natúr joghurttal is)
  • 30 g Slim Secret túró-citrom fehérjepor
  • reszelt citrom héja (ízlés szerint, de mehet helyette egy kevés citromlé is)
  • 1,5 dl zsírszegény hideg tejszínből vert hab
  • zsírszegény cukrozatlan kakaópor (a torta tetejére)

Túró rudi torta

Elkészítés:

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Kókuszzsírral kikenjük a 18 cm átmérőjű tortaforma oldalát, és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját és az édesítőt fehéredésig keverjük.

Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A zabpehelylisztet, a sütőport, a vizet, a fehérjeport és a kakaót keverjük az édesítős tojássárgájához, majd óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk. A tortaformába öntjük és 175 fokon 12 percig sütjük. Ha kész, kihűtjük.

A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele. Egy kicsit „meglocsolgatjuk” az előre kikevert víz-édesítő keverékkel, én általában ecsettel szoktam megkenni.

Az édesítőt simára keverjük 2-3 ek forró vízzel, majd adjuk hozzá a túrót, a citromhéjat, a fehérjeport, a tejfölt és az instant zselatint. 1-2 perc alatt összedolgozzuk, és végül beleforgatjuk az előre felvert tejszínhabot. Majd mehet a már elkészült piskótánk tetejére a túrós töltelék. A tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral. A tortát egy napi hűtőben tartjuk.

Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.

turo-rudi-torta-recept

Tipp: Csokoládé ízű fehérjeport kikeversz egy kis vízzel és máris megvan a finom szószod a süteményhez, tálalás előtt rácsurgatod és már kész is a dekoratív vendégváró édesség.

turo-rudi-slim-torta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.