A férjem névnapjára minden évben elkészítem ezt a hűsítő nyalánkságot, így ebben az évben se volt másképp, csak most odafigyelve a vonalainkra, cukor- és lisztmentesen alkottam meg.
Túró rudi
Hozzávalók a piskótához:
- 2 tojás
- 10 g édesítő (1:4 erejű)
- 30 g zabpehelyliszt
- 6 g sütőpor
- 20 g Slim Secret csokoládé-mogyoró fehérjepor
- 10 g zsírszegény cukrozatlan kakaópor (ez elhagyható, csak akkor annyival több fehérjeport tegyél bele)
- 1-2 ek víz
- 10 g édesítő – a sziruphoz, majd a kész piskóta tetejére + 2 ek meleg víz/
- kókuszzsír (a tortaforma kikenéséhez)
Töltelék:
- 1 csomag instant zselatinpor (de természetesen főzős is használható)
- 15 g édesítő (ízlés szerint mehet több is)
- 2-3 ek forró víz
- 250 g zsírszegény túró
- 1 dl tejföl (de ez helyettesíthető natúr joghurttal is)
- 30 g Slim Secret túró-citrom fehérjepor
- reszelt citrom héja (ízlés szerint, de mehet helyette egy kevés citromlé is)
- 1,5 dl zsírszegény hideg tejszínből vert hab
- zsírszegény cukrozatlan kakaópor (a torta tetejére)
Túró rudi torta
Elkészítés:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Kókuszzsírral kikenjük a 18 cm átmérőjű tortaforma oldalát, és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját és az édesítőt fehéredésig keverjük.
Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A zabpehelylisztet, a sütőport, a vizet, a fehérjeport és a kakaót keverjük az édesítős tojássárgájához, majd óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk. A tortaformába öntjük és 175 fokon 12 percig sütjük. Ha kész, kihűtjük.
A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele. Egy kicsit „meglocsolgatjuk” az előre kikevert víz-édesítő keverékkel, én általában ecsettel szoktam megkenni.
Az édesítőt simára keverjük 2-3 ek forró vízzel, majd adjuk hozzá a túrót, a citromhéjat, a fehérjeport, a tejfölt és az instant zselatint. 1-2 perc alatt összedolgozzuk, és végül beleforgatjuk az előre felvert tejszínhabot. Majd mehet a már elkészült piskótánk tetejére a túrós töltelék. A tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral. A tortát egy napi hűtőben tartjuk.
Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.
Tipp: Csokoládé ízű fehérjeport kikeversz egy kis vízzel és máris megvan a finom szószod a süteményhez, tálalás előtt rácsurgatod és már kész is a dekoratív vendégváró édesség.