Bombabiztos recept, amihez nem kell a sütőt sem bekapcsolni! A finom és üde meggyet a lágy mascarpone krémbe kevert ISTENI kókuszkrémmel tettünk igazi gasztro-élvezetté!
Ha kókuszrajongó vagy, akkor garantált függőség lesz a torta! A 48%-os kókusztartalmú, CUKORMENTES Peak Coco Dream, azonnal felhasználható kókuszkrémje akár önmagában is falható – olyan mint a Raffaello golyó közepén folyó selymes krém!! – de akár ilyen süti-költeményekben is mesés!
Előkészítés | 20 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 150 gramm Gullon cukormentes keksz
- 70 gramm kókuszolaj
- 500 gramm light mascarpone
- 2 evőkanál Peak Coco Dream - cukormentes kókuszkrém
- ízlés szerint eritit
- 1 zacskó zselatin fix
- 250 gramm tejszín
- ízlés szerint meggy
- 250 gramm meggy
- 3 evőkanál eritit
- 1 zacskó zselatin fix
Hozzávalók
Az alja
A krém
Tetejére meggyzselé:
|
- A kekszet összetörjük, összekeverjük a kókuszolajjal és egy 20 centis sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk.
- Mascarponét kikeverjük (ízlés szerint) eritrittel, majd hozzáadjuk a cukormentes kókuszkrémet, a zselatin fixet, a felvert tejszínhabot és ízlés szerint meggyet.
- Ez a krém mehet a keksz alapra majd a hűtőbe.
- Tetejére meggyzseléhez a (fagyasztott)meggyet édesítjük és addig forraljuk, amíg levet enged, majd leszűrjük. A meggy lében feloldunk 1 zacskó zselatint, és összeturmixoljuk a félre tett meggyel. Ez megy a torta legtetejére.
- Hagyjuk a hűtőben pihenni 1-2 órát!