-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Medvehagyma tekercsek bulgurral vagy barnarizzsel, nyakon öntve szójaszósszal vagy vadas mártással. Próbáld ki ezt a különlegesen finom, laktató és méregtelenítő főételt, melyre a medvehagyma teszi fel a koronát!

Tudtad, hogy a népszerű MSM a hagyma kivonatát tartalmazza?

Sushi

Hozzávalók:

  • 25 dkg bulgur vagy barnarizs
  • 1 konzerv kukorica, de helyettesítheted répával
  • 4-5 koktél paradicsom
  • 1/4 póréhagyma
  • kevés füstölt tofu
  • 1/2 kis üveg olívabogyó és leve
  • kis só, citrom
  • 2 ek. lenmagpehely és ugyanennyi víz
  • 10 medvehagyma levél
  • ízlés szerint szójaszósz vagy vadas mártás

Sushi medvehagyma levélben

Elkészítés:

Totálisan INGYENES a kiszállítás + a 3ik INGYEN van a Peakshopban, amíg Fotózáson vagyunk!

Sós vízben főzd ki a bulgurt vagy a barnarizst (az olívabogyó levét öntsd a főzővízhez), a többi hozzávalót pedig apróra kockázva keverd bele. Keverhetsz bele lenmagpelyhet is, így sokkal jobban összeáll. Tetszés szerint tovább dúsíthatod csírákkal, zöldségekkel.
Tipp: Nyers, apróra vágott medvehagymát is tehetsz még a töltelékbe.

A medvehagyma leveleket töltsd meg az 1-1 evőkanálnyi  bulguros vagy barnarizses keverékkel, majd tekerd fel. Fogyaszd frissen, s ha szeretnéd, mártogasd szójaszószba, vagy öntsd nyakon vadas mártással.

A vadas mártás receptje:

1 vöröshagymát, 2 sárgarépát és fél zellert darálj apróra. 3 ek. eritritet karamellizálj meg 2 ek. kókuszzsíron, tedd bele a darált zöldségeket, és pirítsd meg kicsit. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, tégy bele 1-2 babérlevelet, szórj bele egy bio zöldségleves kockát. Főzd pépesre, s ha kész, turmixold krémesre. Végül keverj bele 1 evőkanál mustárt, kb. 3dl zsírszegény tejfölt, és 1 ek. citromlevet. Forrald fel és máris kész!

Mit gondolsz, újítasz egy kicsit a sushi fogalmán?

sushi-medvehagyma-levelbe-toltve

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!