-+=
Olvasási idő: 3 perc

Különleges, diétás bejglit hoztam karácsonyra, mert minden nő erre izgul, az ünnep előtt: valahogy meg kell oldanunk, hogy bejgli legyen, de diétás is egyben.

Na ez kérlek, egy mogyorókrémes és kandírozott narancsos töltelékkel készült bejgli, természetesen Dietellával.

Ha tehát már unod a hagyományos ízeket, szeretnél enni valami különlegeset és az alakodra is vigyázni akarsz, akkor ezt ki kell próbálnod. Az elkészítése egy picit most időigényesebb lesz, de megéri a fáradozást. Vágjunk is bele a közepébe.

Hozzávalók:

100gr paleo lisztkeverék (92% rosttartalmú, gluténmentes, szénhidrát-csökkentett lisztkeverék, rostliszt (gabonamentes). Legjobb, ha az enyhén édesített változatot választjuk, amit általában édesítőszerekkel kombinálnak.
10 gramm Dia Wellness édesítő
1-2 gramm Himalája vagy Parajdi só (tényleg egy pici)
3 gramm bambuszrost
1 kávés kanál glutén- és foszfátmentes sütőpor

Ezeket a száraz összetevőket egy tálban összekevertem.

A többi hozzávalót, ami nem száraz halmazállapotú egy másik tálba tettem:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

16 gramm frissen facsart citromlé
50 gramm Coconuty vagy más kókuszkrém, ami krémes állagú 100% tisztaságú
30 gramm kókuszzsír, szűrt és nem hidrogénezett
1 db tojás
60 ml langyos víz

A végén minden hozzávalót összekevertem és kézzel jól összegyúrtam. Ezek után picit meghintettem egy leheletnyi paleo liszttel, hogy ne ragadjon és 2 db sütőpapír közt kinyújtottam. Körülbelül fél órát ebben az állapotban letakarva pihentettem. Ez alatt az idő alatt elkészítettem a tölteléket.

Töltelék hozzávalói:

1 marék törökmogyoró
Tipp: Ezt célszerű már előző este vagy reggel beáztatni. Áztatás után leönteni róla vizet, áttörölni és megpirítani a sütőben, így még finomabb és jobban emészthető, illetve kiáznak belőle a nem kívánatos enzimek.
250 gramm Dietella cukormentes mogyorókrém
1 db bio narancs héja
20 gramm Dia Wellness édesítő
1 vanília rúd kikapart belseje vagy pár csepp vaníliás Tasty dropscsipet fahéj, ízlés szerint
kevés citromlé vagy a bio narancs leve 

Elkészítés:

Először is a pirított törökmogyorót összetörtem, majd a bio narancs héját egy pár csepp citrom és narancs levével, eritrittel, fahéjjal és vaníliával kandíroztam. A mogyorókrémet gőz fölött megolvasztottam és minden összetevőt jól összekutyultam. Már el is készült a töltelék!

A tésztát előkészítettem és meghintettem egy fél evőkanál bambuszrosttal, utána pedig rákanalaztam a tölteléket és szépen eloszlattam. A sütőpapír segítségével feltekertem és a tetejét megkentem 1 tojás sárgájával, hogy szép aranyszínű legyen. Hőlégkeveréses sütőben 200 C-ra betettem sülni a bejglit. Körülbelül 20-25 perc alatt készre sült és mennyei illatok keringtek a lakásba, ahogy az édeskés narancsos illat belengte a teret.

Alig vártuk, hogy megkóstolhassuk és nyugodtan mondhatom, hogy az egyik legfinomabb bejgli, amit valaha ettem!

Szinte majdnem „mindenmentesre” sikerült. Viszont nyomokban glutént, tejport és tojást tartalmaz.  Ezen kívül egy tojás van benne és a teteje is picit meg lett kenegetve vele, így ha valaki erre érzékeny talán még ez is elhagyható belőle, de ez jobb tapadást eredményezett.

Illetve, aki allergiás a mogyoróra és magfélékre, kipróbálhatja más töltelékkel is a bejglit. Nagyon finom lehet a hagyományos almás – mákos változat is egy kis reszelt citromhéjjal.

Ezeket leszámítva a legtökéletesebb diétás bejgli! Boldog karácsonyt Neked!

Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 25 perc
Pihentetés 10 perc
Mennyiség
bejgli
Hozzávalók
  • 100 gramm Paleo lisztkeverék 92% rosttartalmú, gluténmentes, szénhidrát-csökkentett lisztkeverék, rostliszt, gabonamentes. Legjobb, ha az enyhén édesített változatot választjuk, amit általában édesítőszerekkel kombinálnak.
  • 10 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:1
  • 1 gramm Himalája
  • 3 gramm bambuszrost
  • 1 kiskanél sütőpor glutén- és foszfátmentes sütőpor
  • 1 marék törökmogyoró Ezt célszerű már előző este vagy reggel beáztatni. Áztatás után leönteni róla vizet, áttörölni és megpirítani a sütőben, így még finomabb és jobban emészthető, illetve kiáznak belőle a nem kívánatos enzimek.
  • 250 gramm Peak Dietella csokoládés mogyorókrém 350g
  • 1 darab narancs héja
  • 20 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:1 a töltelékhez
  • Pár csepp Peak Tasty Drops vanília ízű édesítő 30 ml
  • kis csipet fahéj
  • pár csepp citromlé
  • 50 gramm Peak Coconuty 100% kókuszhús vagy más kókuszkrém
  • 30 gramm kókuzszsír
  • 1 db tojás
  • 60 ml langyos víz
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 25 perc
Pihentetés 10 perc
Mennyiség
bejgli
Hozzávalók
  • 100 gramm Paleo lisztkeverék 92% rosttartalmú, gluténmentes, szénhidrát-csökkentett lisztkeverék, rostliszt, gabonamentes. Legjobb, ha az enyhén édesített változatot választjuk, amit általában édesítőszerekkel kombinálnak.
  • 10 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:1
  • 1 gramm Himalája
  • 3 gramm bambuszrost
  • 1 kiskanél sütőpor glutén- és foszfátmentes sütőpor
  • 1 marék törökmogyoró Ezt célszerű már előző este vagy reggel beáztatni. Áztatás után leönteni róla vizet, áttörölni és megpirítani a sütőben, így még finomabb és jobban emészthető, illetve kiáznak belőle a nem kívánatos enzimek.
  • 250 gramm Peak Dietella csokoládés mogyorókrém 350g
  • 1 darab narancs héja
  • 20 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:1 a töltelékhez
  • Pár csepp Peak Tasty Drops vanília ízű édesítő 30 ml
  • kis csipet fahéj
  • pár csepp citromlé
  • 50 gramm Peak Coconuty 100% kókuszhús vagy más kókuszkrém
  • 30 gramm kókuzszsír
  • 1 db tojás
  • 60 ml langyos víz


diétás bejgli mogyorókrémmel

diétás bejgli dietellával

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.