Három tökéletes tv előtti diétás chips receptet hoztam nektek, amivel lenyűgözhetitek párotokat vagy barátaitokat… persze magatoknak is remek, zsírszegény, totál fitt alternatíva, ha rajtatok van a rágási kényszer 🙂
- Az egyik a sima burgonya chips, viszont ez nem bő olajban sült, hanem sütőben, így minimális olajat tartalmaz csak, mégis finom ropogós lesz.
- A második a cukkini chips, ezzel igen kalóriaszegény nasit fogyaszthatunk, szintén minimális olaj van benne és ez is sütőben sült.
- A harmadik pedig csicseriborsó chips, ez is finom ropogós, az ízesítések tárháza pedig végtelen.
A nasik tápértékei:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- Burgonyachips
– 208 kcal
– 4 g fehérje
– 41 g szénhidrát
– 4g zsír - Cukkini chips (ezt nem 3 felé osztottam mert nagyon összeestek)
– 171 kcal
– 5 g fehérje
– 12 g szénhidrát
– 13 g zsír - Csicseriborsó chips:
– 195 kcal
– 8 g fehérje
– 26 g szénhidrát
– 4 g zsír
>Peak-tipp! Ha nincs időd épp sütögetni, akkor Mr.Veggie örömmel siet a kegyeidre! Ő az, aki zsírszegényen, egészségesen szed ki Téged a nassolási mélypontról! Egy ilyen Mr.Veggie-t minden nő mellé!
Előkészítés | 10 perc |
Mennyiség |
személy
|
- 650 gramm krumpli
- 400 gramm csicseriborsó
- 380 gramm cukkini
- ízlés szerint EZ Coat olaj spray
- ízlés szerint fűszerek (én pizza fűszert, paprikás sült krumpli fűszer sót, só mentes ételízesítőt használtam)
Hozzávalók
|
- A krumplit pucoljuk meg, a cukkinit mossuk meg majd vékonyan szeleteljük fel.
- A csicseriborsóról öntsük le a levet, majd mossuk át folyó víz alatt.
- A tepsiket béleljük ki sütőpapírral, majd szépen szeletenként sorakoztassuk fel a krumplis és a cukkinit, fújjuk be olaj sprayvel és fűszerezzük kedvünk szerint. Majd rakjuk be kb 200 fokos sütőbe és 10-15 perc alatt süssük ropogósra, kb félidőbe fordítgassuk meg egyesével a chipseket.
- Egy másik tepsibe pedig rakjuk a csicseriborsót, kevés olajjal fújjuk be és fűszerezzük. Kb 40-45 perc alatt 200 fokos sütőbe süssük ropogósra időnként átforgatva.