Minden emberben ott van a nassolási ösztön… amit a diéta alatt megtanultunk precízen elnyomni… ámde néha előtör. Mondjuk egy klassz kis mozizós est alatt. Persze lehetünk olyan fakírok, hogy beérjük holmi répacsíkok és zellerszárak elropogtatásával… de valljuk be ez nem adja ugyanazt. NAGYON NEM!
Így hát hoztunk Neked egy nagyon egyszerű, diétás nasi-receptet, ami visszahozza a chips feelinget… de úgy, hogy másnap reggel nem kell a mérlegtől rettegve betépni két doboz zsírégetőt, és nekiindulni egy maratoni intervall futásra. (Bár jó is az, de ugye akkor, ha nem a bűntudat hajt!:))
Szóval! A chips alapja egy tortilla lap, ami kétféleképpen is a Tiéd lehet:
- kreatív, ráérős mód házilag elkészíted (ehhez is van lenn recept)
- boltban megveszed: teljes kiőrlésűt vegyél, én olyat használok, ami 61 gramm és kb. 180 kcal!
A mártogatóst pedig kétféle verzióban hozzuk Neked. Egy édesburgonyás, fűszeres, ráadásul Peak Mct olajjal turbózva és egy céklás fetás változatban. Filmre, élményekre fel !
> Peak-tipp: ha nincs időd az édesburgonyával bajlódni, akkor fogadd örömmel a hírt: van édesburgonya por!!! Csak kis víz, és a lenti hozzávalók, és villámgyorsan elkészül a diétás.PEAkáns mártogatósod!
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
db
|
- 270 gramm zabpehelyliszt
- 120 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 120 gramm búzasikér
- 6 gramm sütőpor
- 1,5 kiskanál só
- 20 ml kókuszolaj
- 250 ml meleg víz
- 400 gramm édesburgonya
- 2 evőkanál szezámmag olaj
- 4 evőkanál natúr joghurt
- 1 evőkanál Peak MCT olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk fahéj
- 1 mk római kömény
- 1 evőkanál chili por
- 1 tk curry por
- ízlés szerint só, bors, citromlé
- 300 gramm cékla
- 4 evőkanál joghurt
- 150 gramm feta
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
Hozzávalók
A tortilla lapokhoz
Édesburgonya mártogatós
A céklás mártogatóhoz
|
- A tortilla elkészítése, ha nem készen veszed: a száraz alapanyagokat összekeverjük,majd utána bele a kókuszolaj és a meleg víz, majd alaposan összegyúrjuk. Utána a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk.
- Lisztezett felületen kb. 26 cm átmérőjű körre nyújtjuk és felforrósított serpenyőben hólyagosodásnál fordítjuk, utána a másik felét is megsütjük. Kb. 1 perc, amikor már barnás-feketés foltok vannak rajta mint a sima csomagolt tortillán, akkor jó.
- Az édesburgonyát pucoljuk, felkockázzuk és forrásban lévő sós vízben 7 percet főzzük, majd leszűrjük.
- Adjuk hozzá a joghurtot, az olajakat, és a zúzott fokhagymát.
- Botmixerrel pürésítsük, adjuk hozzá a chili port, a fahéjat, a curry-t, római köményt és a lime levet. Sóval, borssal tovább fűszerezzük ízlésünk szerint.
- A főzött (készen így kapható) céklát daraboljuk és késes aprítóba aprítjuk.
- Tegyük hozzá a joghurtot, a fetát, a fokhagymát.
- Végül sóval és borssal ízesítsük készre.