-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A zabmuffin különlegessége, hogy plusz zsír nélkül is omlós is finom lesz! Tudod mi a titka? Hát a belecsempészett cukkini!

Miért jó egy süteménybe cukkinit tenni? 

30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!

  • Az íze teljesen semleges, nem fogod érezni a cukkini ízét.
  • Magas a rosttartalma, így a szénhidrát felszívódást tudod lassítani.
  • A zabból, vagy palacsinta porból kevesebb mennyiség kell az ételhez, ha cukkinit használsz. Vagyis kevesebb a kalória, mégis laktatóbb.
  • A cukkininek köszönhetően igazán krémes süteményt kapsz!

Tápanyagadatok
Vaníliás epres zabmuffin
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 69 Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2,1g 3%
Szénhidrát 6,4g 2%
Fehérje 3,7g 6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 1 db tojás
  • 10 gramm kókuszolaj
  • 25 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
  • 100 gramm natúr joghurt
  • 50 gramm zabpehely
  • 50 gramm zabliszt
  • 50 gramm Szafi reform szénhidrát csökkentett termékekhez rostkeverék
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 ml cukormentes mandulatej (vagy bármilyen növényi tej)
  • 20 gramm Peak Whey Selection fehérjepor vanília
  • 100 gramm reszelt cukkini
  • 100 gramm eper
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20-25 perc
Mennyiség
darab
Hozzávalók
  • 1 db tojás
  • 10 gramm kókuszolaj
  • 25 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
  • 100 gramm natúr joghurt
  • 50 gramm zabpehely
  • 50 gramm zabliszt
  • 50 gramm Szafi reform szénhidrát csökkentett termékekhez rostkeverék
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 ml cukormentes mandulatej (vagy bármilyen növényi tej)
  • 20 gramm Peak Whey Selection fehérjepor vanília
  • 100 gramm reszelt cukkini
  • 100 gramm eper
Elkészítés
  1. A cukkinit megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az eper és a szeletelt mandula kivételével mindent összekeverünk csomómentesre.
  3. Egy sütőpapírral bélelt hőálló edénybe öntjük a masszát.
  4. Az epret szeletekre vágjuk, és egyenletesen a massza tetejére tesszük. Megszórjuk a tetejét a szeletelt mandulával.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Ha kihűlt porrá őrölt eritrittel (vagy más természetes édesítővel) megszórjuk.

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.