-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Az egyik kedvenc boltban kapható kókuszos kekszemet csináltam ma meg otthon. Régóta terveztem már, de sajnos nem volt olyan alapanyag, amiből szívesen meg is csináltam volna.

Ez a probléma megoldódott ugyanis az újdonsült Peak cukormentes kókuszkrém tökéletesnek bizonyult a feladatra. Kellően szilárd, így szépen megtartja a keksz formáját, mégis kellően krémes ahhoz, hogy ne egy száraz „torok kaparós” kekszet kapjunk.

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

Mindemellett mentes a tartósítószerektől, adalékanyagoktól és hozzáadott cukortól is!

Tápanyagadatok
Kívül roppanós, belül krémes kókuszos keksz
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 88 Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7g 11%
Szénhidrát 5g 2%
Fehérje 1,4g 2%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
db
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Megolvasztjuk a kókuszkrémet, hogy kenhető állaga legyen (de ne folyjon)  és hozzákeverjük a kókuszreszeléket, édesítőszert, a felvert tojásfehérjét és vaníliát. 
  2. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk majd kicsit lelapogatjuk őket és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  3. 25 perc alatt 180 fokon készre sütjük (szép aranybarnának kell lennie)
  4. Amíg kicsit hűlnek a kekszek megolvasztjuk az étcsokit az MTC olajjal, majd félig belemártjuk őket.
  5. Sorakoztassuk sütőpapírra és mehet is be a hűtőbe dermedni.
  6. Egy óra elteltével már meg is kóstolhatjuk.

kókuszos keksz

paleo kókuszos keksz

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!