-+=
Olvasási idő: 2 perc

“Eredeti” muffint már évek óta nem ettünk – de hát kinek is hiányozna a cukros-lisztes-zsíros múlt, amikor itt vannak a fitt, fehérjés, kissé zabos, de annál gyümölcsösebb újonc muffin generációk? :)) 

Például Ők ? Semmi cukor, semmi búzaliszt, semmi felesleges zsír, semmi felesleges kalória! Naaaa, ki tér(t) át az új generációs fitt muffin vonalra?

Azért készíts TE IS fehérjeporból süteményeket, mert:

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

  • ezek nem emelik meg a vércukorszintemet
  • sokkal laktatóbbak
  • legtöbbször csökkentik a sütik kalóriatartalmát
  • csökken a szénhidrát – esetleg zsírtartalom is, ha például valamilyen zsírhoz kötődő ízt is kiváltasz vele – például a diót a Somló galuska Slim fehérjével szoktam!
  • …és nem utolsó soron nagyon finom ízt adnak bármilyen receptúrás sütinek!

Most KAZEINT használtam – mert NEM SZÁRÍTJA a muffint (tejsavó jobban) – és mind a madártejes, mind a banános kazein íz szuperül illik bele!


Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A dió kivételével keverd össze alaposan az összes hozzávalót - én egy késes botmixert használtam, az gondoskodott arról. hogy aztán itt tényleg mindenki vegyüljön mindenkivel.
  2. Utána hajigáld bele a diódarabokat - ne tessék spórolni, ő adja a muffinok lelkét! Isteni lesz, hogy lesz benne valami "keményebb" rágható!
  3. Melegítsd elő a sütőt, addig töltsd szilikonos formákba a tésztát.
  4. Süsd 20-25 percig közepes fokozaton. (Ez nálam olyan 170-175 fok). Ha megszilárdult és vadul illatozik, biztos kész! Örvendünk, zárjuk le a sütőt, és hagyjuk benne picit hűlni-sülni. Ha kihűlt, csak akkor vedd ki a formákból!

banános muffin

banános zabmuffin

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!