Tudod mitől lehet menő egy panna cotta? Mondjuk ha frissítő mangós? Mondjuk. Vagy azzal, ha nagyon fitt és proteines? Vagy épp, ha mindkettő? Két kis gasztro-vágy egy pohárban!
Tudod mitől lehet menő egy panna cotta? Mondjuk ha frissítő mangós? Mondjuk. Vagy azzal, ha nagyon fitt és proteines? Vagy épp, ha mindkettő? Két kis gasztro-vágy egy pohárban!
-+=
Olvasási idő: < 1perc
Imádjuk azokat a recepteket, amik tuti biztosak. Nekem azok már alapból jól indulnak, amikhez nem kell sütő – nemcsak a nyári forróság fokozásának elkerülése végett… – hanem mert így nem ég el, nem lesz nyers a közepe, nem kell bénázni a hőfokkal, a keveréssel… egyszóval csak keverjük, kavarjuk, és ha akarjuk megesszük mind! 🙂
Tápanyagadatok
Mangós panna cotta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 334Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4,4g6%
Szénhidrát 46,7g15%
Fehérje 28,5g56%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
A mangót meghámozzuk, a húsát levágjuk a magról, amennyire csak tudjuk, turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk. Egy kis lábosba öntjük. A porzselatint kevés meleg vízben feloldjuk, és a mangóhoz hozzáöntjük, alaposan elkeverjük.
A poharakat egy muffintepsibe állítjuk ferdén, majd elosztjuk bennük a zselatinos gyümölcspépet, hagyjuk kicsit hűlni, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed.
A vaníliás réteg: Egy shaker segítségével a fehérjeporunkat a mandulatejjel csomómentesre keverjük. Ennél is a zselatint meleg vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a fehérjés mandulatejhez. Alaposan elkeverjük vagy összerázzuk shaker segítségével az egészet.
Ha ezzel megvagyunk a talpukra állított poharakba, a megdermedt mangórétegre öntjük, és a hűtőbe téve néhány óra alatt hagyjuk teljesen megdermedni.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.