-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Imádjuk azokat a recepteket, amik tuti biztosak. Nekem azok már alapból jól indulnak, amikhez nem kell sütő – nemcsak a nyári forróság fokozásának elkerülése végett… – hanem mert így nem ég el, nem lesz nyers a közepe, nem kell bénázni a hőfokkal, a keveréssel… egyszóval csak keverjük, kavarjuk, és ha akarjuk megesszük mind! 🙂

Tápanyagadatok
Mangós panna cotta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 334 Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4,4g 6%
Szénhidrát 46,7g 15%
Fehérje 28,5g 56%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Előkészítés 10 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A mangós réteghez
  • 1 db érett mangó
  • 1 kávéskanál zselatin
A vaníliás réteghez
Előkészítés 10 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A mangós réteghez
  • 1 db érett mangó
  • 1 kávéskanál zselatin
A vaníliás réteghez
Elkészítés
  1. A mangót meghámozzuk, a húsát levágjuk a magról, amennyire csak tudjuk, turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk. Egy kis lábosba öntjük. A porzselatint kevés meleg vízben feloldjuk, és a mangóhoz hozzáöntjük, alaposan elkeverjük.
  2. A poharakat egy muffintepsibe állítjuk ferdén, majd elosztjuk bennük a zselatinos gyümölcspépet, hagyjuk kicsit hűlni, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed.
  3. A vaníliás réteg: Egy shaker segítségével a fehérjeporunkat a mandulatejjel csomómentesre keverjük. Ennél is a zselatint meleg vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a fehérjés mandulatejhez. Alaposan elkeverjük vagy összerázzuk shaker segítségével az egészet.
  4. Ha ezzel megvagyunk a talpukra állított poharakba, a megdermedt mangórétegre öntjük, és a hűtőbe téve néhány óra alatt hagyjuk teljesen megdermedni.

Több egyszerű recept ITT!

panna cotta

proteines panna cotta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.