-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Imádjuk azokat a recepteket, amik tuti biztosak. Nekem azok már alapból jól indulnak, amikhez nem kell sütő – nemcsak a nyári forróság fokozásának elkerülése végett… – hanem mert így nem ég el, nem lesz nyers a közepe, nem kell bénázni a hőfokkal, a keveréssel… egyszóval csak keverjük, kavarjuk, és ha akarjuk megesszük mind! 🙂

Tápanyagadatok
Mangós panna cotta
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 334 Ebből zsírsavak (kcal) 36
% DV (napi érték)*
Összes zsír 4,4g 6%
Szénhidrát 46,7g 15%
Fehérje 28,5g 56%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Peak Black Friday! 33% OFF + Ajándék Szaloncukor a rendelésedhez! És még sokféle más Karácsonyi kedvezmény! Tárazz be!

Októberi kampány – Shop akció
Előkészítés 10 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A mangós réteghez
  • 1 db érett mangó
  • 1 kávéskanál zselatin
A vaníliás réteghez
Előkészítés 10 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A mangós réteghez
  • 1 db érett mangó
  • 1 kávéskanál zselatin
A vaníliás réteghez
Elkészítés
  1. A mangót meghámozzuk, a húsát levágjuk a magról, amennyire csak tudjuk, turmixgépbe tesszük és simára turmixoljuk. Egy kis lábosba öntjük. A porzselatint kevés meleg vízben feloldjuk, és a mangóhoz hozzáöntjük, alaposan elkeverjük.
  2. A poharakat egy muffintepsibe állítjuk ferdén, majd elosztjuk bennük a zselatinos gyümölcspépet, hagyjuk kicsit hűlni, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük, amíg teljesen megdermed.
  3. A vaníliás réteg: Egy shaker segítségével a fehérjeporunkat a mandulatejjel csomómentesre keverjük. Ennél is a zselatint meleg vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a fehérjés mandulatejhez. Alaposan elkeverjük vagy összerázzuk shaker segítségével az egészet.
  4. Ha ezzel megvagyunk a talpukra állított poharakba, a megdermedt mangórétegre öntjük, és a hűtőbe téve néhány óra alatt hagyjuk teljesen megdermedni.

Több egyszerű recept ITT!

panna cotta

proteines panna cotta

Süss diétás, cukor és fehérlisztmentes, fehérjés bejglit Velünk. Most NEM hízunk meg Karácsonykor, mégis finomakat eszünk. Legyen a Tiéd a recept!