-+=
Olvasási idő: 2 perc

A túrótorta/sajttorta egy olyan desszert, amivel nem diétázó, fitnesz életmódot egyáltalán nem követő rokonokat, barátokat és szkeptikusokat is le lehet venni a lábukról.

Túrótortát különböző verziókban többször újra és újra megsütöm és mindig nagy sikert arat a kóstolók körében, szerencsére ezzel a tortával sem volt másképp.


A krém kellően stabil, gyönyörűen szeletelhető, nem borul szét és nem maszatolódik. Emellett viszont selymes, puha és kényeztető.
Feldobhatjátok bármilyen nektek tetsző fehérjeporral, így egyáltalán nem lesz szükség plusz édesítésre sem.

1+1 most 3! Bármit bármivel kombinálhatsz! + Ajándék peak szakácskönyv ebook 2.990Ft értékben!

Én most az egyik kedvencemet, a madártejes kazeint használtam.

Miért használok fehérjeport a receptekben? ELMONDOM!


Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Pihentetés 6-8 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Alap:
  • 90 g cukormentes zabkeksz vagy bármilyen amit szeretnél.
  • 40 g kókuszzsír
Krém:
  • 500 g Skyr joghurt
  • 500 g krémes túró
  • 80 g Peak Keep Calm Casein fehérjepor madártejes
  • Fél vanília rúd kikapart belseje
  • 30 g cukrozatlan Holland kakaópor
  • 1-2 löttyintés főzött kávé
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Pihentetés 6-8 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Alap:
  • 90 g cukormentes zabkeksz vagy bármilyen amit szeretnél.
  • 40 g kókuszzsír
Krém:
  • 500 g Skyr joghurt
  • 500 g krémes túró
  • 80 g Peak Keep Calm Casein fehérjepor madártejes
  • Fél vanília rúd kikapart belseje
  • 30 g cukrozatlan Holland kakaópor
  • 1-2 löttyintés főzött kávé
Elkészítés
  1. A torta alapjához egy mixerben összetörjük a kekszet, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és ezen eloszlatjuk a kekszet, alaposan lenyomkodjuk.
  2. A krémhez minden alapanyagot ( A kakaópor és a kávé kivételével!) összeöntünk és addig kevergetjük míg teljesen egynemű masszát kapunk.
  3. Ezután a krém felét áttesszük egy másik tálba, hozzáadjuk először a kakaóport és teljesen elkeverjük. Valamivel "szárazabb" krémet fogunk kapni mint a vaníliás, ezért éppen csak annyi kávét öntünk hozzá, hogy kicsit lágyabb legyen a krém.
  4. Egy evőkanál segítségével egyszer a fehér, egyszer a csoki krémből pakolunk a kekszes alapra amíg el nem fogynak. A végén nedves kézzel kicsit elegyengetjük a krémet, hogy nagyjából egy síkban legyen a teteje.
  5. A sütőt bekapcsoljuk 160 fokra. Egy hőálló tálba öntünk kb. 2-3 dl vizet és betesszük a sütőbe. Amint felmelegedett mehet be a torta is 60 percre.
  6. Ha letelt az egy óra, lekapcsoljuk a sütőt és még kb. 20 percig hagyjuk a sütőben pihenni a tortát.
  7. Végül éjszakára mehet a hűtőbe és másnap fogyasztható is.

Torta

Túrótorta

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!