-+=
Olvasási idő: 2 perc

A túrótorta/sajttorta egy olyan desszert, amivel nem diétázó, fitnesz életmódot egyáltalán nem követő rokonokat, barátokat és szkeptikusokat is le lehet venni a lábukról.

Túrótortát különböző verziókban többször újra és újra megsütök és mindig nagy sikert arat a kóstolók körében, szerencsére ezzel a tortával sem volt másképp.


A krém kellően stabil, gyönyörűen szeletelhető, nem borul szét és nem maszatolódik. Emellett viszont selymes, puha és kényeztető.
Feldobhatjátok bármilyen nektek tetsző fehérjeporral, így egyáltalán nem lesz szükség plusz édesítésre sem.

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

Én most az egyik kedvencemet, a madártejes kazeint használtam.

Miért használok fehérjeport a receptekben? ELMONDOM!


Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Pihentetés 6-8 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Alap:
  • 90 g cukormentes zabkeksz vagy bármilyen amit szeretnél.
  • 40 g kókuszzsír
Krém:
  • 500 g Skyr joghurt
  • 500 g krémes túró
  • 80 g Peak Keep Calm Casein fehérjepor madártejes
  • Fél vanília rúd kikapart belseje
  • 30 g cukrozatlan Holland kakaópor
  • 1-2 löttyintés főzött kávé
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Pihentetés 6-8 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Alap:
  • 90 g cukormentes zabkeksz vagy bármilyen amit szeretnél.
  • 40 g kókuszzsír
Krém:
  • 500 g Skyr joghurt
  • 500 g krémes túró
  • 80 g Peak Keep Calm Casein fehérjepor madártejes
  • Fél vanília rúd kikapart belseje
  • 30 g cukrozatlan Holland kakaópor
  • 1-2 löttyintés főzött kávé
Elkészítés
  1. A torta alapjához egy mixerben összetörjük a kekszet, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és ezen eloszlatjuk a kekszet, alaposan lenyomkodjuk.
  2. A krémhez minden alapanyagot ( A kakaópor és a kávé kivételével!) összeöntünk és addig kevergetjük míg teljesen egynemű masszát kapunk.
  3. Ezután a krém felét áttesszük egy másik tálba, hozzáadjuk először a kakaóport és teljesen elkeverjük. Valamivel "szárazabb" krémet fogunk kapni mint a vaníliás, ezért éppen csak annyi kávét öntünk hozzá, hogy kicsit lágyabb legyen a krém.
  4. Egy evőkanál segítségével egyszer a fehér, egyszer a csoki krémből pakolunk a kekszes alapra amíg el nem fogynak. A végén nedves kézzel kicsit elegyengetjük a krémet, hogy nagyjából egy síkban legyen a teteje.
  5. A sütőt bekapcsoljuk 160 fokra. Egy hőálló tálba öntünk kb. 2-3 dl vizet és betesszük a sütőbe. Amint felmelegedett mehet be a torta is 60 percre.
  6. Ha letelt az egy óra, lekapcsoljuk a sütőt és még kb. 20 percig hagyjuk a sütőben pihenni a tortát.
  7. Végül éjszakára mehet a hűtőbe és másnap fogyasztható is.

Torta

Túrótorta

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!