-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ennek a piskótatekercsnek a különlegessége az, hogy nem tartalmaz semmiféle lisztet, így szinte NULLA a szénhidráttartalma. Bizony, ilyet is tudunk!

Jójó… de akkor mi kerül liszt helyett a tekercsbe?

Liszt helyett a sűrű állagú Protein 85 fehérjepor kitűnően használható – ezt már több receptnél tapasztaltuk, írtuk. Ennek a proteinnek a szépsége, hogy nem tisztán csak tejsavóból áll, hanem növényi fehérje is van benne, ami Neked azért szuper, mert:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  • a növényi fehérje állaga hasonlít a liszthez, hasonlóan viselkedik kevert sütikben, nem szárít – mint a tejsavó
  • a növényi kevert fehérjék teljes értékű fehérjeforrások, kitűnő, amino-profillal
  • nem beszélve, hogy olcsóbbak 🙂

Szóval EZEK a növényi-kevert fehérjék segítségével tudsz egy nagyon magas fehérjetartalmú sütit  összehozni!

Egy kisebb (20×22 cm-es) tepsit használtam, így olyan vastag lett a piskóta, hogy ketté tudtam szelni és kétféle tekercset is készítettem: az egyikbe fehérjés-csokis-mogyorókrémet a másikba cukormentes lekvárt töltöttem.

Peak-tipp: a töltelék lehet bármelyik Peak magvaj, akár különféle ízű fehérjékkel keverve, hogy ne legyen tömény – és még alak-barátabb legyen maradjon a recept!

Tápanyagadatok
Szinte szénhidrátmentes piskótatekercs
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 246 Ebből zsírsavak (kcal) 90
% DV (napi érték)*
Összes zsír 10,2g 15%
Szénhidrát 1,7g 0%
Fehérje 35,6g 70%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
tekercs
Hozzávalók
Piskóta
Töltelék
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
tekercs
Hozzávalók
Piskóta
Töltelék
Elkészítés
  1. A tojások fehérjét verd kemény habbá, közben kanalanként add hozzá az eritritet. Utána, mikor már elég kemény a hab, keverd tovább és közben add hozzá egyesével a tojássárgákat, utána szintén kanalanként a proteinport, végül a sütőport.
  2. Egy sütőpapírral bélelt vagy egy szilikon tepsibe oszd el egyenletesen a masszát, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd készre: addig, míg a teteje aranybarna nem lesz.
  3. Ha elkészült, még langyosan vedd ki a tepsiből és vágd két rétegre. Az egyiket kend meg egy adag Wheytellával és pici vízzel kikevert rumos-csokis Slim Secret Proteinnel a másikat pedig cukormentes lekvárral, majd tekerd fel őket.
  4. Hagyd kihűlni és máris szeletelhetőek lesznek a protein-piskótatekercsek. 😉

Sós szénhidrátmentes tekercs ITT!

piskótatekercs

szénhidrátmentes piskótatekercs

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.