Ennek a piskótatekercsnek a különlegessége az, hogy nem tartalmaz semmiféle lisztet, így szinte NULLA a szénhidráttartalma. Bizony, ilyet is tudunk!
Jójó… de akkor mi kerül liszt helyett a tekercsbe?
Liszt helyett a sűrű állagú Protein 85 fehérjepor kitűnően használható – ezt már több receptnél tapasztaltuk, írtuk. Ennek a proteinnek a szépsége, hogy nem tisztán csak tejsavóból áll, hanem növényi fehérje is van benne, ami Neked azért szuper, mert:
- a növényi fehérje állaga hasonlít a liszthez, hasonlóan viselkedik kevert sütikben, nem szárít – mint a tejsavó
- a növényi kevert fehérjék teljes értékű fehérjeforrások, kitűnő, amino-profillal
- nem beszélve, hogy olcsóbbak 🙂
Szóval EZEK a növényi-kevert fehérjék segítségével tudsz egy nagyon magas fehérjetartalmú sütit összehozni!
Egy kisebb (20×22 cm-es) tepsit használtam, így olyan vastag lett a piskóta, hogy ketté tudtam szelni és kétféle tekercset is készítettem: az egyikbe fehérjés-csokis-mogyorókrémet a másikba cukormentes lekvárt töltöttem.
Peak-tipp: a töltelék lehet bármelyik Peak magvaj, akár különféle ízű fehérjékkel keverve, hogy ne legyen tömény – és még alak-barátabb legyen maradjon a recept!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
tekercs
|
- 4 db tojás
- 4 evőkanál (65 g) Peak Protein 85 fehérjepor bourbon vanília tasak 1000g
- 4 evőkanál eritrit
- fél csomag sütőpor
- ízlés szerint Peak Wheytella cukormentes fehérjés mogyorókrém
- ízlés szerint Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Choco Rum 1000g
- ízlés szerint cukormentes lekvár
Hozzávalók
Piskóta
Töltelék
|
- A tojások fehérjét verd kemény habbá, közben kanalanként add hozzá az eritritet. Utána, mikor már elég kemény a hab, keverd tovább és közben add hozzá egyesével a tojássárgákat, utána szintén kanalanként a proteinport, végül a sütőport.
- Egy sütőpapírral bélelt vagy egy szilikon tepsibe oszd el egyenletesen a masszát, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd készre: addig, míg a teteje aranybarna nem lesz.
- Ha elkészült, még langyosan vedd ki a tepsiből és vágd két rétegre. Az egyiket kend meg egy adag Wheytellával és pici vízzel kikevert rumos-csokis Slim Secret Proteinnel a másikat pedig cukormentes lekvárral, majd tekerd fel őket.
- Hagyd kihűlni és máris szeletelhetőek lesznek a protein-piskótatekercsek. 😉