-+=
Olvasási idő: 2 percKit érdekel, hogy esős volt a hétvége, amikor velünk van Miisss CheeseQueen! Ő egy szuper krémes SZILVÁS SAJTTORTA, vékony kakaós-fahéjas aljzaton csücsülve! (igen, OMG!!!)
Szóval aki eddig azt hitte, hogy a szilvák kiteljesedése csak gombóc formában érhető el… az borítsa a sztereotípiákat, és randizzon egyet Miss szilvás CheeseQueen-el! Rajongója leszel, az tuti!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 45 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
szelet
|
Hozzávalók
Az alja (kb 18 cm-es tortaformához)
- 10 gramm cukormentes kakaópor
- 10 gramm kókuszliszt
- 10 gramm zabpehelyliszt
- ízlés szerint fahéj és eritrit
- EZ Coat olaj spray vagy kókuszolaj (kikenéshez)
A krém
- 250 gramm zsírszegény túró
- 250 gramm light mascarpone diétázóknak mehet túró itt is, ugyanolyan finom lesz, csak picit talán szárazabb
- 3 db tojás (L vagy XL)
- 50 ml cukormentes mandulatej
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Fahéjas szilvásgombóc 1000g sós-karamellással is tesztelve 🙂
- ízlés szerint édesítő
- kb. 12 db szilva félbevágva, fahéjba forgatva
Hozzávalók
Az alja (kb 18 cm-es tortaformához)
A krém
|
Elkészítés
- A sütőformát béleld ki sütőpapírral és kend meg az alját kókuszolajjal vagy olajsprayvel. Ez azért kell, mert a kakaós réteget ebbe fogjuk beleszórni, és ennek segítségével fog összetapadni.
- Szóval keverd össze a kakaós réteg száraz hozzávalóit, szórd mad kicsit nyomkodd bele a kiolajozott formába.
- A krém hozzávalóit egy robotgéppel keverd össze habosra. (A szilvát nem.:))
- A szilvákat magozd ki, vágd félbe vagy negyedre és fahéjas eritritben hempergesd meg.
- Öntsd a krém felét a kakaós rétegre, majd mehet bele a szilvák fele.
- Öntsd a krém másik felét rá, majd a tetejére halmozd a maradék szilvákat.
- Előmelegített sütőben, kis lángon (kb. 160-165 fok) süsd 45-50 percig.
- Hagyd a sütőben kihűlni, majd tanácsos behűteni 1-2 órára és hidegen fogyasztani. Aki bírja, az akár egy estét is pihentetheti, mert akkor még jobban összeáll a süti-ízvilág!