-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Ha egy egészséges, sós nassolni valóra vágysz, esetleg vendégeket vársz és valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni őket, akkor ezt az avokádó humusz mártogatóst neked találták ki.

Avokádó

Az avokádó nagyon tápláló, sok fehérjét és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Az avokádó telítetlen zsírsavakból álló olajtartalma B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag. Az érett gyümölcs káliumot, foszfort, vasat, nátriumot valamint kalciumot és magnéziumot is tartalmaz. Csekély cukortartalma miatt a cukorbetegek számára is értékes és tápláló.

Avokádó humusz

Hozzávalók:

33% OFF mindenre a Peakshopban! Szabadságra ment a grafikusunk! + Sör és Fagyi kupon is a Tiéd!

  • 1 doboz csicseriborsó
  • 1 kockára vágott avokádó
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom vagy lime leve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál bors
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

Dolgozd össze egy mixerrel a megmosott és lecsöpögtetett csicseriborsót az összetört fokhagymával, olívaolajjal és a citromlével. Az így kapott püréhez add hozzá a felaprított avokádót és a vizet.

Ízesítsd sóval és borssal, majd ezt is keverd addig, amíg egy sima krémet nem kapsz.

Tálaláskor locsold meg egy teáskanálnyi olíva-vagy MCT olajjal, és hints a tetejére pici pirospaprikát. Szeletelj mellé kaliforniai paprikát, sárgarépát vagy akár uborkát, és kezdődhet is a falatozás.

Jó étvágyat!

avokado_humusz_recept

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!