Brownie az alapja, habos-túrós a közepe és roppan a teteje... elcsábíthatunk egy cukormentes túrómousse tortára?
Brownie az alapja, habos-túrós a közepe és roppan a teteje... elcsábíthatunk egy cukormentes túrómousse tortára?
-+=
Olvasási idő:2perc
Brownie az alapja, málnás habos a közepe és mennyei roppanós csoki a teteje! Ő a túró mousse torta!
(Hozzávalók egy 20-22 cm-es tortaformához vannak megadva!)
Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!
Előkészítés
15-20perc
Sütés/főzés
20-25perc
Pihentetés
6óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A browniehoz
2dbtojás
80grammeritrit
100grammcukormentes étcsoki
100grammlight vaj
75gramm tönkölyliszt
25grammdarált mandula
10grammkakaópor
félteáskanálsütőpor
Málnás túróhab:
250grammzsírszegény krémtúró
250grammmirelit málna
4dltejszín
5dblapzselatin
100grammeritrit
Étcsoki ganache:
100grammcukormentes csoki
100grammcukrozatlan habtejszín
+ málna, áfonya a díszítéshez
Előkészítés
15-20perc
Sütés/főzés
20-25perc
Pihentetés
6óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A browniehoz
2dbtojás
80grammeritrit
100grammcukormentes étcsoki
100grammlight vaj
75gramm tönkölyliszt
25grammdarált mandula
10grammkakaópor
félteáskanálsütőpor
Málnás túróhab:
250grammzsírszegény krémtúró
250grammmirelit málna
4dltejszín
5dblapzselatin
100grammeritrit
Étcsoki ganache:
100grammcukormentes csoki
100grammcukrozatlan habtejszín
+ málna, áfonya a díszítéshez
Elkészítés
A cukormentes brownie-t sütjük meg először. Ehhez az étcsokoládét – gőz felett vagy mikróban – összeolvasztjuk a vajjal. Hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojást egy kissé kihabosítjuk a nyírfacukorral. Beleöntjük a vajas-csokis keveréket, majd hozzáadjuk az összes száraz hozzávalót.
Egy 22 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk egy tűt, és még egy kevés ragad rá, már le is zárhatjuk a sütőt: így biztosan nem sütjük túl a brownie-t, és jó szaftos marad.
Krém: A fagyott málnát feltesszük melegedni az eritrittel együtt, majd amikor már majdnem forr, lekapjuk, botmixerrel pépesítjük, és feloldjuk benne az előzőleg jéghideg vízbe áztatott, majd kicsavart lapzselatint.
Hozzáadjuk a túrót, és újra jó alaposan átbotmixerezzük. A hideg tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan a kihűlt túrós-gyümölcsös keverékhez forgatjuk.
Jöhet a torta összeállítása. A brownie lap köré csatoljuk a megtisztított tortakarikát majd ráegyengetjük a gyümölcsös túrómousse-t. Hűtőbe tesszük.
Amikor megdermedt a mousse réteg, elkészítjük az étcsoki ganache-t. A tejszínt forrpontig melegítjük, és ráöntjük a felaprított csokira. Várunk két percet, majd fényesre keverjük, és a torta tetejére öntjük. Újra behűtjük (az előző hűtéssel együtt összesen legalább hat órát töltsön a torta a hűtőben).
Bánfi-Baticz Nóra vagyok, jelenleg Ausztriában élünk a férjemmel és a 15 hónapos kislányommal. Az egészséges életmód már évek óta foglalkoztat, és számomra nagyon fontos a sport is, hisz “ép testben ép lélek”. :) 4-5 éve edzek edzőteremben, és a várandósságom alatt is próbáltam figyelni az étkezésre és a megfelelő mozgásra. Az elején ugyanúgy edzettem mint előtte majd mikor már nagy volt a hasam, előtérbe került a jóga és a kismama torna. Visszagondolva most sem csinálnám másképp hiszen gyönyörű szülésem volt és villámgyorsan regenerálódott a testem is. Emellett kedvenc hobbim a sütés. Kislány korom óta sütök, és az utóbbi években magamnak (és most már a kislányomnak is), szinte csak egészséges sütiket alkotok.