Nagyon rég ki akartam már próbálni egy ilyen kesudiós, nyers receptet. Pikk-pakk készen van, ami hatalmas előny (nálam biztosan 😀 ) szerintem az egyik legkevesebb alapanyagból álló édesség amit valaha csináltam és emellett roppant egészséges!
Egy bökkenő volt minden egyes alkalommal amikor nekiálltam volna. Elfelejtettem előző nap beáztatni be a kesudiót…úgyhogy ti ne kövessétek el ezt a hibát 😀
Na, de most az új Peak Slim Secret Ruby csokis fehérje új lendületet adott és végre sikerült összedobnom ezt a kis cupcake finomságot.
Ha őszinte akarok lenni nem ez lett a legdekoratívabb alkotásom, de az íze kárpótol miatta 🙂
Pluszban:
-Teljesen lisztmentes
-Tojás mentes
-Hozzáadott cukortól mentes
Megjegyzés: A kesudió az egyik legegészségesebb olajos mag, de mint bármelyik olajos mag viszonylag magas kalória tartalommal rendelkezik. A datolya szintén remek élettani hatásokkal rendelkezik, csordultig van tápanyagokkal de energiával is ezért aki szigorú diétát követ annak valószínűleg nem ez a legmegfelelőbb édesség. Mindenki más nyugodtan ehet egy darabot tízóraira vagy uzsonnára. 🙂
Előkészítés | 10 perc |
Pihentetés | 1-2 óra |
Mennyiség |
darab
|
- 17 db datolya
- 40 gramm darált zabpehely
- 150 gramm kesudió
- 30 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor Unicorn Pink Chocolate Edition
- céklalé színező
Hozzávalók
Alsó réteg
Felső réteg
|
- Az alsó réteg hozzávalóit mixerben leturmixoljuk, és szilikonos formába nyomkodjuk. Én muffin formát használtam (5 nagyobb darab lett belőle) amit kibéleltem még pluszban szilikonos sütőpapírral, hogy biztosan ki tudjam majd szedni a formából.
- A felső réteghez előző nap bő vízbe tesszük a kesudiót és hagyjuk ázni egész éjszaka, hogy megszívja magát és puha legyen. A mixerbe öntünk minden alapanyagot és egynemű masszává turmixoljuk.
- Ezután nincs más dolgunk mint az alsó rétegre kanalazni, tetszőlegesen díszíteni és 1-2 órára hűtőbe tenni.