Nincs is jobb mint egy házilag készülő hamburger zsemle. Tökéletes választás egy nyári kerti partira, puha, légies, finom és egészséges. 🙂
Az elkészítése egyáltalán nem nehéz, közepesen időigényes , az egész folyamat nagy része csak a várakozás amíg szépen megkel a tészta szóval bátran ajánlom mindenkinek.
Hús helyett, most Peak fasírtporból készült „húspogácsa” került bele.
Szuper nagy előnye, ennek a fasírtpornak, hogy az elkészítési ideje tényleg csak pár percet vesz igénybe. Valamint:
- csak víz kell hozzá!
- plusz kollagént is tartalmazz!
- vegák is fogyaszthatják!
- egészséges!
Az igazi vitaminbombát és extra ízt pedig a káposztasaláta adja így vétek kihagyni! 🙂
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 2 óra |
Mennyiség |
adag
|
- 180 g teljeskiőrlésű liszt
- 5 g búzasikér
- 5 g só
- 1 tk negyedannyi édesítő
- 1 csomag porélesztő
- 0,5 dl tej
- 0,8 dl víz
- 15 g vaj
- fél tojás
- 200 g Peak fasírtpor
- 180 ml víz
- Fél fej fejeskáposzta
- Fél kígyóuborka
- 3-4 db közepes méretű újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék spenót
- 1 marék petrezselyem
- 1 ek. almaecet
- 1 db citrom leve
- 1 csapott tk. só
- 1 csapott tk. bors
- 2 db érett avokádó
- ízlés szerint olajos mag én napraforgómagot használtam
Hozzávalók
A bucihoz:
A vega húspogácsához:
Az avokádós káposztasalátához:
|
- A lisztet, sót, búzasikért, édesítőt és a porélesztőt összekeverjük, hozzáadjuk a kézmeleg tej+víz keveréket. A tojást felverjük és körülbelül a felét hozzáadjuk.
- Nagyjából összedolgozzuk majd hozzáadjuk a felkockázott vajat is és alaposan kidolgozzuk. Letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük.
- Miközben kel a tésztánk, elkészítjük a "husit" és a salátát. A fasírtporhoz hozzáadjuk a vizet és alaposan összekeverjük. Figyeljünk rá, hogy kellően puha de formázható legyen a massza. Ezt négy darabra osztjuk, megformázzuk és egy kis kókuszzsíron pár perc alatt megsütjük.
- A salátához a káposztát és az újhagymát vékonyra felvagdossuk, az uborkát apró kockákra vágjuk és alaposan összekeverjük.
- Egy késes aprítóba adagoljuk a petrezselymet, spenótot, fokhagymát, citrom levét, almaecetet, fűszereket, avokádókat és sűrű péppé turmixoljuk. Ezt összekeverjük a felaprított zöldségekkel, megszórjuk tetszőleges olajos maggal és a hűtőbe tesszük tálalásig.
- Ha megkelt a tészta 4 darabra vágjuk, feszes gombócokká formáljuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, letakarjuk és szintén egy órát kelesztjük.
- A megmaradt tojáshoz adunk 1-2 evőkanál vizet és lekenjük vele a bucikat. Ízlés szerint megszórjuk őket szezámmaggal.
- 175 fokon 15-20 percig sütjük őket amíg szép aranybarna nem lesz. Picit várunk amíg kihűl majd felvágjuk, megtöltjük a vega húsgombóccal és a salátával.