-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nincs is jobb mint egy házilag készülő hamburger zsemle. Tökéletes választás egy nyári kerti partira, puha, légies, finom és egészséges. 🙂
Az elkészítése egyáltalán nem nehéz, közepesen időigényes , az egész folyamat nagy része csak a várakozás amíg szépen megkel a tészta szóval bátran ajánlom mindenkinek.

Hús helyett, most Peak fasírtporból készült „húspogácsa” került bele.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Szuper nagy előnye, ennek a fasírtpornak, hogy  az elkészítési ideje tényleg csak pár percet vesz igénybe. Valamint:

  • csak víz kell hozzá!
  • plusz kollagént is tartalmazz!
  • vegák is fogyaszthatják!
  • egészséges!

Az igazi vitaminbombát és extra ízt pedig a káposztasaláta adja így vétek kihagyni! 🙂

Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 2 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A bucihoz:
  • 180 g teljeskiőrlésű liszt
  • 5 g búzasikér
  • 5 g
  • 1 tk negyedannyi édesítő
  • 1 csomag porélesztő
  • 0,5 dl tej
  • 0,8 dl víz
  • 15 g vaj
  • fél tojás
A vega húspogácsához:
  • 200 g Peak fasírtpor
  • 180 ml víz
Az avokádós káposztasalátához:
  • Fél fej fejeskáposzta
  • Fél kígyóuborka
  • 3-4 db közepes méretű újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék spenót
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 ek. almaecet
  • 1 db citrom leve
  • 1 csapott tk.
  • 1 csapott tk. bors
  • 2 db érett avokádó
  • ízlés szerint olajos mag én napraforgómagot használtam
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 2 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A bucihoz:
  • 180 g teljeskiőrlésű liszt
  • 5 g búzasikér
  • 5 g
  • 1 tk negyedannyi édesítő
  • 1 csomag porélesztő
  • 0,5 dl tej
  • 0,8 dl víz
  • 15 g vaj
  • fél tojás
A vega húspogácsához:
  • 200 g Peak fasírtpor
  • 180 ml víz
Az avokádós káposztasalátához:
  • Fél fej fejeskáposzta
  • Fél kígyóuborka
  • 3-4 db közepes méretű újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék spenót
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 ek. almaecet
  • 1 db citrom leve
  • 1 csapott tk.
  • 1 csapott tk. bors
  • 2 db érett avokádó
  • ízlés szerint olajos mag én napraforgómagot használtam
Elkészítés
  1. A lisztet, sót, búzasikért, édesítőt és a porélesztőt összekeverjük, hozzáadjuk a kézmeleg tej+víz keveréket. A tojást felverjük és körülbelül a felét hozzáadjuk.
  2. Nagyjából összedolgozzuk majd hozzáadjuk a felkockázott vajat is és alaposan kidolgozzuk. Letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük.
  3. Miközben kel a tésztánk, elkészítjük a "husit" és a salátát. A fasírtporhoz hozzáadjuk a vizet és alaposan összekeverjük. Figyeljünk rá, hogy kellően puha de formázható legyen a massza. Ezt négy darabra osztjuk, megformázzuk és egy kis kókuszzsíron pár perc alatt megsütjük.
  4. A salátához a káposztát és az újhagymát vékonyra felvagdossuk, az uborkát apró kockákra vágjuk és alaposan összekeverjük.
  5. Egy késes aprítóba adagoljuk a petrezselymet, spenótot, fokhagymát, citrom levét, almaecetet, fűszereket, avokádókat és sűrű péppé turmixoljuk. Ezt összekeverjük a felaprított zöldségekkel, megszórjuk tetszőleges olajos maggal és a hűtőbe tesszük tálalásig.
  6. Ha megkelt a tészta 4 darabra vágjuk, feszes gombócokká formáljuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, letakarjuk és szintén egy órát kelesztjük.
  7. A megmaradt tojáshoz adunk 1-2 evőkanál vizet és lekenjük vele a bucikat. Ízlés szerint megszórjuk őket szezámmaggal.
  8. 175 fokon 15-20 percig sütjük őket amíg szép aranybarna nem lesz. Picit várunk amíg kihűl majd felvágjuk, megtöltjük a vega húsgombóccal és a salátával.

   

Hamburger

Vega hamburger

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.