-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Répatorta van? Nincs! Répatorta van? Nincs! Na jó, van, ráadásul gluténmentes, hozzáadott cukor nélkül és opcionálisan laktózmentesen is!

Hozzávalók (1 nagy tepsinek megfelelő adaghoz):

  • 5 tojás (felverve)
  • 1 teáskanál útifű maghéj
  • 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
  • 2 adagló kanálnyi fehérjepor (én vaníliásat használtam, de bármilyen csonthéjas ízesítés is megfelelő
  • 4 nagyobb répa picire reszelve
  • 1 kis bögre dió durvára darálva
  • 2 ek. őrölt gyömbér
  • 2 evőkanál kókusz- vagy MCT olaj (esetleg ghí)
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • 5-6 evőkanál barna rizsliszt (kb. 18-20 dkg)
  • 2 pohár víz

Elkészítés:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

1. Keverjük össze a nedves hozzávalókat, 1 pohár vízzel.
2. Keverjük bele a szódabikarbónát, az útifűmaghéjat és a gyömbért.
3. Forgassuk bele a répát és a diót.
4. Keverjük el benne a kókuszlisztet, majd a barna rizslisztet.
5. Hígítsuk annyi vízzel, hogy sűrű, de kanállal jól szétteríthető masszát kapjunk.
6. 200 °C-ra előmelegített sütőben, 170 °C-n kb. 20-30 perc alatt megsül (nagyon függ a tepsi nagyságától és, hogy így milyen vastag lesz a tészta). Akkor jó, ha a teteje halvány aranybarna és ujjal megnyomva a tészta közepe is ruganyos, nem ragacsos.

Tipp: Igény szerint light ricottával, vagy mascarponéval (citrommal és eritriollal vagy fehérjeporral elkeverve) bevonható.

répatorta

répatorta fehérjével

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.