Répatorta van? Nincs! Répatorta van? Nincs! Na jó, van, ráadásul gluténmentes, hozzáadott cukor nélkül és opcionálisan laktózmentesen is!
Hozzávalók (1 nagy tepsinek megfelelő adaghoz):
- 5 tojás (felverve)
- 1 teáskanál útifű maghéj
- 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
- 2 adagló kanálnyi fehérjepor (én vaníliásat használtam, de bármilyen csonthéjas ízesítés is megfelelő
- 4 nagyobb répa picire reszelve
- 1 kis bögre dió durvára darálva
- 2 ek. őrölt gyömbér
- 2 evőkanál kókusz- vagy MCT olaj (esetleg ghí)
- 2 evőkanál kókuszliszt
- 5-6 evőkanál barna rizsliszt (kb. 18-20 dkg)
- 2 pohár víz
Elkészítés:
1. Keverjük össze a nedves hozzávalókat, 1 pohár vízzel.
2. Keverjük bele a szódabikarbónát, az útifűmaghéjat és a gyömbért.
3. Forgassuk bele a répát és a diót.
4. Keverjük el benne a kókuszlisztet, majd a barna rizslisztet.
5. Hígítsuk annyi vízzel, hogy sűrű, de kanállal jól szétteríthető masszát kapjunk.
6. 200 °C-ra előmelegített sütőben, 170 °C-n kb. 20-30 perc alatt megsül (nagyon függ a tepsi nagyságától és, hogy így milyen vastag lesz a tészta). Akkor jó, ha a teteje halvány aranybarna és ujjal megnyomva a tészta közepe is ruganyos, nem ragacsos.
Tipp: Igény szerint light ricottával, vagy mascarponéval (citrommal és eritriollal vagy fehérjeporral elkeverve) bevonható.