Így húsvét után a sok főtt tojás kreatív hasznosításához hoztam egy jó kis receptet. A ricotta azért jó választás a krémhez, mert értékes tejfehérjét tartalmaz, s emellett finom, krémes, kicsit édeskés íze van. Persze krémes túróval vagy cottage cheese-zel is helyettesíthető, hasonló lesz az eredmény.
Tojáskrém
Hozzávalók:
- 250 g krémes ricotta
- 4 főtt tojás
- só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint
Házi tojáskrém
Elkészítés:
Nagyon egyszerű: vagy turmixolj össze minden összetevőt, majd a tojásokat törd össze villával, és utána keverd hozzá a ricottát, valamint a fűszereket. Az első változat krémesebb, a másik tojásdarabkás, mindenhogy nagyon finom. Jól lehet fűszerezni, mert a ricotta maga édeskés, úgyhogy bírja a sót, borsot, kis chilli port vagy hagymaféléket is, például a medvehagyma nagyon jó bele.
Én ezt az adagot 3 részre osztottam, hogy neked hány étkezésre lesz elég, attól függ, mi mindent eszel még hozzá.:)
Fogyaszd pufirizzsel vagy zöldségekkel mártogatósként.