Egy finom és egészséges és fehérjében gazdag sós süti, amit bárhova magaddal tudsz vinni, vagy akár nyári kerti party-n is kínálhatod.
Hozzávalók
- 30 g zabpehely
- 30 g zabkorpa
- 30 g zabpehelyliszt
- 20 g lenmagliszt
- 20 g szezámmagliszt
- 20 g szezámmag
- 10 g lenmag
- 10 g mák
- 150 g light trappista vagy mozarella
- 100 g zsírszegény túró
- • 30 g dijoni mustár
- 1 tojás
- 1 dl víz
- 1 kk. szódabikarbóna
- só
- pirospaprika
Elkészítés
A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra, közben állítsd össze a tésztát. Nagyon egyszerű: keverjünk össze minden hozzávalót! Érdemes a száraz összetevőkkel kezdeni, azokat jól összekeverni és utána hozzáadni a túrót, tojást, mustárt, vizet, végül belereszelni a sajtot.
Szilikon sütőlapra, vagy sütőpapírra nagyobb teáskanállal formázz kis halmokat a tésztából. Süsd míg meg nem pirulnak, majd vedd ki őket a sütőből és hagyd kihűlni.
TIPP: a magvak és a lisztek felcserélhetők más hasonló egészséges összetevőre. Pl. használhatsz napraforgó magot, köményt, tökmagot, tökmaglisztet…
Füstölt sajttal még érdekesebb ízt lehet elérni.
Tápanyagtartalom:
Az egész masszában: 1159 kcal / 97 g fehérje / 78 g szénhidrát / 53 g zsír
1 db-ban (ha need is 20 db süti lesz belőle): 58 kcal / 5 g fehérje / 4 g szénhidrát / 3 g zsír
Peak Girls – Szűcs Noémi, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!