Te is állandóan a Tofut rágcsálod? Önmagában nem éppen túl jó ízű, de mégis az egyik legjobb fehérjeforrás, ha kizárod a húst a táplálkozásodból. Íme egy kis trükk, amivel egész finom menüt készíthetsz belőle.
Tofu
Hozzávalók:
- 60 ml szójaszósz
- fél teáskanál szezámolaj
- 2 teáskanál rizsecet
- 2 teáskanál eritrit
- 2 gerezd foghagyma apróra vágva
- 1 szál újhagyma (csak a fehér rész szeletelve)
- 530 g tofu
- 100 g rizsliszt vagy zabliszt
- kókuszolaj vagy mogyoróolaj a sütéshez
- fél csokor koriander levél
- fél piros chili, mag nélkül, apróra vágva
- 20 g sós, pörkölt mogyoró vagy szezámmag
Sült tofu
Elkészítés:
1. Keverd össze a szójaszószt, a szezámolajat, az ecetet, az édesítőt és a fokhagymát egy kis tálban, majd szórd bele a hagymát is.
2. Szeletelj a tofuból hosszában 5 cm-es darabokat, majd keresztbe vágd el, hogy 2 cm vastagok legyenek. Tedd a lisztet egy tányérba. Egyszerre csak egy tofu darabbal dolgozz. Forgasd bele a lisztbe, majd sózd és borsozd.
3. Önts olajat kb. 1 cm mélységben a serpenyőbe, forrósítsd fel és tedd bele a tofut. Süsd mind a két oldalát 10 percig vagy amíg aranybarna nem lesz. Eztuán tedd papírra.
4. Helyezd a tofut egy tányérra. Öntsd rá ez elkészített szósz felét, szórd meg korianderrel, mogyoróval vagy szezámmaggal, és már tálalhatod is, akár friss salátával. A maradék szószt is mellé teheted mártogatósnak.