Ehhez a receptemhez két különlegesebb alapanyagot használtam, az útifű maghéjat és a szelénes kalcitont. Mindkettő rendkívül egészséges és jótékony hatással bír a szervezet működésére. Az útifű maghéj 85%-os rosttartalmával a fentieken túl, csökkenti a koleszterin és vércukor szintet, tisztítja a nyirokrendszert, enyhíti a fáradtságot, migrénes panaszokat, segít székrekedés esetén. A szelénes kalciton pedig kalcium pótlására szolgáló élelmiszer. Ez egy igazi kis egészségbomba!
Sütőtök
- 300 g tisztított vízben áztatott, majd jól kinyomkodott zabpehely (legyen jó puha, Te látod, mennyi kell neki)
- 300 g sütőben, natúr megsütött sütőtök
- 2 csapott evőkanál Dia-Wellness 1:4 cukorhelyettesítő
- 1 csapott teáskanál természetes vanília por vagy vaníliás fehérjepor
- 1 pici csipet Himalaya só
- 1 csapott teáskanál, őrölt fahéj
- 70 g közepesen apróra zúzott/tört dió
- 4 csapott teáskanál útifű maghéj (Psyllium husk)
- Szelénes kalciton a golyók beforgatásához
Sütőtök édesség
Elkészítés:
A szelénes kalciton kivételével tegyél mindent egy tálba és villával jól keverd össze. Tedd be egy fél órára a hűtőbe, így az Útifű maghéj magába szívja a nedvességet és szilárdabb lesz a massza.
Ezután egy tálba önts szelénes kalcitont, tegyünk bele fahéjat és 2-3 csapott teáskanál DW 1:4 cukorhelyettesítőt. Picit vizes kézzel formázz golyókat a masszából és forgasd bele a fahéjas, „cukros” kalcitonba. Ezután ismét tedd hűtőbe fél órára.
Olyan finom, hogy a durvára tört dió ropog benne és egy picit a fahéj már ad egy kis ünnep ízt is neki.