-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nemcsak az édesszájúakra kell gondolnunk a hétvégi menük összeállításánál. 😉 Nem is írok hosszas felvezetőt, ez a recept is magáért beszél. Puha tészta, belül krémes töltelék, a tetején ropogósra sült sajt. Minimál szénhidrát, sok rost és fehérje. Szerintem eszméletlenül finom.

Hozzávalók:

  • 85 g NoCarb rostmix
  • 60 ml MCT olaj
  • 150 ml tej vagy magtej
  • sós 3 db M-es tojás + 1 fehérje
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 teáskanál eritrit
  • 150 g füstölt sajt

A csigák lekenéséhez: 1 ek. MCT olaj és 1 tojássárgája keveréke + só

Elkészítés:

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

A rostmixet elkeverjük egy csipet sóval és nagyon kevés édesítőszerrel. A folyékony hozzávalókat egy külön tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és egyneművé dolgozzuk. Gyúrjuk át többször, hogy teljesen sima és rugalmas tésztát kapjunk, majd pihentessük hideg helyen min. 30 percig.

Bambuszrostliszttel meghintett nyújtófelületen nyújtsuk egészen vékonyra. Ha nagyobb csigákat szeretnénk, hosszú, elnyújtott téglalap formát nyújtsunk. Pakoljuk meg bőségesen a reszelt füstölt sajttal, majd értelemszerűen a rövidebb oldalától kezdjük el szorosan feltekerni. Az így kapott rudat nyomkodjuk össze, hogy ne hulljon szét.

Vágjunk tetszőleges mennyiségű csigát a rúdból és vágott felületükkel lefelé tegyük őket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük le őket felhabosított MCT olaj és tojássárgája keverékével. Közepes hőfokon 45- 60 perc alatt süssük készre, míg a tetején a sajt pirosra és ropogósra nem sül.

Tippek:

A tészta rugalmas és könnyen kezelhető, édes és sós csigák és készíthetőek belőle. Mivel a tojások mérete általában változó, ha túl kemény lenne a tészta és nehéz lenne vele dolgozni, 1-2 evőkanál víz hozzáadásával lágyíthatjuk. Ha túl folyós, adjunk még hozzá rostmixet kis adagokban, míg könnyen formázható lágy tésztát nem kapunk.

Az utolsó lépések között szereplő tojás-MCT olaj keverékkel történő lekenést ezúttal tényleg ne hagyjátok ki, így marad puha a tészta és lesz szép piros és ropogós a végeredmény.


sajtos csiga

szénhidrátmentes csiga recept

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.