Ha Vegán vagy – vagy csak kicsit megutáltad a húst… hát ha diétázol, nem egyszerű a fehérjebevitel… de persze VAN MEGOLDÁS! Az egyik ez a hamarosan leírt tofu-s finomság… a másik pedig a Peak Yummy VEGAN FEHÉRJE!
Lassan híresebb nálunk mint a tej alapú fehérjék..:) Miért? Tudnod kell, hogy az ÚJ VEGÁN protein ugye MANDULA alapú fehérje – aza ez van benne – ami kérlek elfogultság nélkül (és személy szerint nagy tejsavó rajongóként) írom: BAROMI FINOM. Valószínű az oka, a mandula, ami ugye egy finomság, belőle nyerték ki a fehérjét, így SEMMIHEZ SEM FOGHATÓ íze lett, és jómagam, tejsavó-ivóból is átpártoltam erre.
Ja… és mert ENNYI finomság is készíthető belőle – mert állagra tökéletes LISZTHELYETTESÍTŐ IS!
Egy egyszerű és gyors recept, ha nincs kedved túlbonyolítani a főzőcskézést. Váltsunk most egy kicsit a húsról, jöhet a tofu!
Hozzávalók a tofu nuggetshez:
- 300 g tofu
- 1 dl szójatej
- 100 g kukoricakása
- ½ teáskanál fokhagyma por
- ½ teáskanál vöröshagyma por
- ¼ teáskanál só
Elkészítés:
Vágd fel a tofut kicsi kockákra. Kb. 1 cm vastag legyen és 2-4 cm hosszú. Ezután itasd le papírral a nedvességet, amennyire lehet.
Öntsd a szójatejet egy tálba. Egy másik edénybe keverd össze a száraz alapanyagokat. Ugyan úgy mint a panírozáskor, először mártsd a tofu darabokat a tejbe, majd a kukoricás, fűszeres keverékbe és helyezd őket Pam olajspray-vel befújt sütőpapírra.
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Süsd a tofuk egyik felét 20 percig, majd forgasd át a darabokat és hagyd bent még 15 percre.
Tálalás előtt hagyd kihűlni. A legjobb egy finom mártogatóssal felszolgálni – vagy MCT olajos salival. (Az MCT JÓ olaj, energizál, egészséges anyagcserét ad – akkor fejti ki a hatékonyságát ha nem főzöd – így azt inkább salikra használd!)