-+=
Olvasási idő: 2 perc

Nagyon mutatós desszert és bár a házi pudingos krém elkészítése igényel némi odafigyelést, a bársonyos, gazdag, vaníliás krém , amit puha, habos piskóta ölel körül minden fáradtságért kárpótol majd.

Tészta hozzávalók:

  • 80 g Nocarb Rostmix
  • 5 db tojásfehérje
  • 2 db egész tojás
  • 40 g MCT olaj
  • 15 g Delicious Whey Protein, vanília íz
  • 100 ml víz
  • 50 g eritrit
  • 10 g sütőpor
  • csipet só
  • ízlés szerint reszelt citrom- vagy narancshéj

Krém hozzávalói:

  • 5 db tojássárgája
  • 500 ml sovány tej vagy magtej
  • tetszőleges mennyiségű édesítőszer
  • 15 ml MCT olaj
  • 2 g konjac liszt
  • 8 g zselatin
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • csipet só

A krém elkészítésével érdemes kezdeni, így míg az tökéletes állagúra dermed dermed, a piskóta is elkészül.

400 ml tejet az 5 db tojás sárgájával simára keverjük. Hozzáadjuk az édesítőszert, az MCT olajat és egy teljes rúd vanília kikapart magjait és egy kis csipet sót. Dupla falú edényben tűzre tesszük és folyamatos kevergetés mellett, alacsony hőfokon sűrűsödésig főzzük. A maradék 100 ml tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne a zselatint és a konjac lisztet.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Apró részletekben a folyamatosan sűrűsödő krémhez csorgatjuk. Nagyon fontos, hogy ne magas lángon készítsük a krémet, mert a nagy hő a tojást összekapja és darabos lesz a végeredmény. A folyamatos kevergetés szintén elengedhetetlen, ez biztosítja az egyenletes hőeloszlást. A végeredmény optimális esetben selymes, kissé folyós vaníliasodó szerű krém. Ne aggódj, be fog sűrűsödni, ahogy kihűl, így alkalmas lesz a tészta töltésére.

A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A 2 db sárgáját az édesítőszerrel, reszelt citrusok héjával és az MCT olajjal kikeverjük.

Egy külön tálkában összekeverjük a száraz hozzávalókat is. A kemény, hófehér tojáshabhoz lazán hozzáforgatjuk a tojássárgájás folyadékot, majd evőkanalanként adagolva a rostmixes-fehérjeporos keveréket is.

Vigyázzunk, ne törjük össze a habot!

A piskótatésztát szilikonos sütőpapírral bélelt sütőfelületre kenjük nagyjából 1,5 cm vastagon és előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A sütőből kivéve tiszta konyharuhára tesszük a piskótát, és szorosan feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

A kihűlt piskótát kitekerjük és megtöltjük a már kissé dermedt krémmel. Ismét feltekerjük és egy éjszakára hűtőben pihentetjük. Másnap vizes késsel tökéletesen szeletelhető.

A krém a hűtés során sűrűsödni fog, és mivel elég stabillá dermed, elbír gyümölcsöket, aszalványokat, olajos magvakat, így aki szeretné, keverhet bele eperdarabkákat, tört pisztáciát, málnát, mogyorót, citrusokat vagy amit csak akarsz.

Jó sütizést!

piskótatekercs

vaníliás piskótatekercs

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.