Ha egy könnyed desszertre vágynál… 🙂 Török sült tejberizs receptjét gondoltam újra, ami egy cukormentes és sokkal kalóriaszegényebb változat.
Ezt a finomságot vegánok is ehetik, hiszen minden hozzávalója növényi!
A recept és elkészítése nagyon egyszerű! Csupán 3 összetevőből áll!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Az egyik hozzávalója a Peak tejberizs por, ami teljesen vegán összetevőkből áll! Nekem nagyon bejön benne a puffasztott quinoa ! 🙂
Ehhez a tejberizs porhoz, amúgy csak egy kis meleg vízre van szükséged és kész is a vegán tejberizsed! Nem túl édes sem, így nagyon kellemes ízvilágot ad a pici fahéjas fűszerezéssel.
E mellé, pedig tele van növényi fehérjével! Extrázhatod, plusz ízesítésként vegán fehérjével, valamint eheted fahéjjal, minden mentes házi lekvárral!
Isteni finom, azt be kell valljam! 🙂
Előkészítés | 2 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 50 gramm Peak Protein Milky Rice - Vegán Tejberizs
- 200 ml meleg víz vagy növényi tej
- 1 teáskanál vanília aroma
- ízlés szerint cukormentes málna - ribizli lekvár vagy bármilyen más ízű lekvár
Hozzávalók
|
- A tejberizs port keverd össze a meleg vízzel vagy cukormentes növényi tejjel. Add hozzá a vanília aromát. Öntsd egy tűzálló edénykébe és rakd be a sütőbe 180 fokra, felső sütésre. Rakj a sütő aljára egy edénybe vizet, hogy vízgőzben süljön meg a tejberizs. Ha pirul a teteje, kész is! Tálald fincsi, minden mentes házi lekvárral! 🙂