A karácsonyi menüválaszték családonként más és más. Vannak alap, régi hagyományok, klasszikusok és bátor reformkísérletezők is. Több helyről hallottam már, hogy a sok köret közül az egyik mindenképpen a krumplipüré. Nálatok is terítéken lesz? Ne feledd, hogy az alap recept nem a legsportosabb vállalkozás, tele van vajjal, tejjel. Gondoltam újítsunk egy kicsit. A püré megnevezés marad, de a recepthez csak só, édesburgonya és zabtej kell. Más az íze, de az egészséged és a változatosság ennyit bőséggel megér! Ellát A-, B-, és C- vitaminnal. Társul hozzá kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink is. Így már azért más fekvésű, ugye? Ízvilágra inkább sütőtökre vagy talán gesztenyére hajaz.
Édesburgonya
Hozzávalók:
- 1 nagyobb édesburgonya
- akkora mennyiségű zabtej, amilyen állagúra szereted
- só
Édesburgonya püré
Elkészítés:
Tisztítás és hámozás után kockázd fel a burgonyát. 20-30 perc alatt főzd puhára. Leszűrés után botmixerrel pépesítsd, lassan adagold hozzá a zabtejet majd ízesítsd sóval. Csirkével, vadhússal és lazaccal is különleges íz világot kapsz, ez nem hétköznapi!
Ünnepek alatt kísérletezel új dolgokkal vagy marad minden a régiben?