-+=
Olvasási idő: 3 perc

Mivel már egy ideje használom a gyógynövényt, tea, bogyók vagy préselt lé formájában, gondoltam megosztom veletek a tapasztalataim. Én annak a reményében kezdtem el használni, hogy sok benne a bioflavonoid, ebből adódóan kiváló antioxidáns tulajdonságokkal bír, nagyon sok benne a vitamin és ásványi anyag, továbbá ha ilyen növényi összetevőkkel veszed magadhoz akár a vitamin és ásványi anyag kapszuláid, azok hatóanyaga is sokkal hatékonyabban szívódik fel. Érdemes megemlíteni, hogy mondjuk a C-vitamin esetében, a felszívódás sokkal jobban zajlik, ha természetes növényi összetevőkkel támogatjuk, ilyenek például a flavonoidok.

Összetevői alapján kitalálható, hogy legfőbb tulajdonság az antioxidáns és a gyulladáscsökkentő hatás, így javítja sok gyulladásos betegség mint például asztma, szív-érrendszeri problémák, ekcéma, bőrgyulladások, vörös szem és hasonló tünetek fennállása esetén javallott a használatuk.

A benne található bioflavonoidok, mint például a quercitin, egy erős gyulladásgátló hatóanyag( magában is ilyen tulajdonságokkal bír, viszont a növény többi összetevőjével felerősítik egymás hatását), ami segíthet az asztmásokon, ekcémásokon, allergiásokon a gyulladt érfalakon és egyéb szívproblémákon is.

Másik összetevője a Myrcetin, amit kutatások alapján erősebb gyulladásos daganatoknál, mint például a hasnyálmirigy és a prosztatarák, használnak.

30% OFF + Ingyenes Szállítás a Peak Télapótól! Most használd ki!

Soron következő a kempferol, ami ugyancsak erős gyulladáscsökkentő, antidepresszáns és még egyes ízületi illetve izomfájdalmakat is hatékonyan csökkent. Aki rendszeresen edz vagy valamilyen mozgást folytat, akarva akaratlanul is szed össze kisebb-nagyobb sérüléseket, nos itt egy kiváló új alternatíva, hogy benyúlj a természet patikájába.

Egy másik kiváló tulajdonsága ennek a növénynek, hogy vannak benn különféle enzimek, amik a gyulladásgátló hatáson kívül segítik az általunk elfogyasztott ételek hatékonyabb és nagyobb fokú megemésztését. Azért említem, hogy nagyobb fokú, mivel, ha te megeszel adott mennyiségű ételt, esetleg gyorsan eszed, nem rágod megfelelően, akkor 100%, hogy nem tudod feldolgozni kellőképpen, ami nagyon megterheli a gyomrod és a beleid egyaránt, arról nem beszélve, hogy lassítod a tápanyag keresztülhaladását a beleiden, ami a rothadáshoz vezet.

Két tanácsom van, amin érdemes elgondolkodni. Az ételt mindig rágd meg jól, majd ha ez megvan akkor egyél olyan zöldségeket gyümölcsöket (én a szezonálisakat részesítem előnyben, illetve azokat, amik a mi klímánkon is megteremnek), amelyekben vannak emésztőenzimek, mert sokkal hatékonyabbá tehetik az emésztésed folyamatát. Ezzel a kis odafigyeléssel, elkerülheted a puffadást, fújódást, böfögést és az egyéb szeleket. Másrészt, egy egészséges emésztőrendszert és táplálkozást feltételezve, az evéstől számítva kb. 3-5 órán belül kell, hogy a széklet ürüljön. Azért adok meg intervallumot, mert vannak egyéni eltérések és a tápanyagok emésztése sem ugyanannyi időt kíván minden csoport esetében.

Mint tudjátok, én nagy barátja vagyok a zsíroknak, jól elvagyunk egymás mellett, illetve egymásért, utóbbi időben egyre jobb a kapcsolatunk, már annyira figyel rám, hogy nem a hasfalamra és egyéb területeken raktározódik, hanem visszahúzódott a hűtőszekrénybe és ott vár rám, hogy energiát biztosíthasson 🙂 .

Ebben a növényben megtalálhatóak az Omega 3,6, illetve 7 zsírsavak is. Kiváló arányban tartalmazza őket a növény, ahogy ez a természettől már elvárható. Nagy mennyiségű C-vitamin található benn, E-vitamin és egy superoxid-diszmutáz nevú enzim is, ami a nevéből adódóan a szabadgyökök semlegesítéséért felelős, illetve azért is, hogy a benne lévő antioxidáns hatású anyagokat védje. A szép sárga színéből pedig látszik, a magas béta-karotin tartalma is. Amikor utána olvastam ennek az ízletes és hasznos növénynek, sok összehasonlítást láttam, hogy mennyivel több C-vitamin van ebben mint egy másik növényben, de én nem gondolom, hogy ez a növény jobb egy másiknál, csupán azt, hogy ez specifikusan más helyzetek kezelésére alkalmasabb.

Amit még érdemes tudni, hogy a növényt préselve égett, sérült, ekcémás illetve viszkető bőrfelületeken is alkalmazhatjuk, esetleg keverhetünk hozzá mézet is mert azt is régóta használják külsőleg is különböző kultúrákban.

Kellemes olvasást!

multivitamin_tuladagolas

homoktövis

homoktövis gyógyhatásai

Ketogén diéta könnyen! Töltsd le INGYEN a felkészülésedhez!