-+=
Olvasási idő: 2 perc

Már lassan mítoszvadászok címet is bezsebelhetnénk, mert egy újabb következik:
Ne egyél gyümölcsöt diéta közben, mert cukor van benne!

Tény:

Enned kell gyümölcsöt… mert jó neked!

Egy újabb hétfő, újabb potenciális “majd hétfőtől elkezdem a diétát”. A gyümölcs hátrányos a diétádra nézve?!

Sokan mégis nagyon ragaszkodnak ehhez a tanácshoz, de miért pont most?

Egyeseknél a cukor nyilván megállítja a fogyást, DE csak akkor, hogy ha túlzásba viszed!

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

Ha meg kellene becsülni, igen, 100%, hogy egy olyan diéta, amiben a cukor sűrűn szerepel feldolgozott formában, nem éppen sikeres diétára vall.

De ha gyümölcsből, zöldségből, rizsből, tésztából fogyasztasz természetes cukrot, általában szimpla glükóz formájára fog lebomlani.

Ha gyümölcsöt eszel, rosthoz és fruktózhoz jut a szervezeted, ami lassabban adagolja az energiát, mint mondjuk az édesség, ami nemigazán tartalmaz rostot.

A cukor egész része hasznos a szervezet számára, hiszen egy nyers üzemanyagforrás!

DE amit nem akarunk, az az hogy értékes tápanyag nélküli táplálékot fogyassz, mert az lényegében üres értékes kalóriafogyasztás a végén.

A gyümölcs tele van jó dolgokkal: rost, vitamin, ásványi anyag, fitonutriensek, antioxidánsok…

Ha diétát tartasz és nem tudsz határt szabni, lehet hogy a zöldség elsőre jobb választás lesz, mivel a mennyiség amit fogyasztasz belőle több is lehet, mint ha ugyanazt gyümölcsből szeretnéd bevinni.

Ez nem teszi a zöldséget jobbá vagy rosszabbá, csak helyénvalóan kezel bizonyos összefüggéseket, mint amikor az étkezések számának maximalizálására törekszel, azaz amikor sokszor alacsony kalóriatartalmú ételt próbálsz bevinni, hogy a lehető legtovább kitold az éhséget.

Tehát élvezd a gyümölcsöt, nem zsírosít… a féktelen étkezés inkább fog!

diéta

diéta közben gyümölcs


Források:
Ben Coomber: performance nutritionist, educator, speaker, and writer – The Body Type Nutrition Academy.

Kanarek RB, Orthen-Gambill N: Differential effects of sucrose, fructose and glucose on carbohydrate-induced obesity in rats. The Journal of Nutrition [01 Aug 1982, 112(8):1546-1554].

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!