Rakott palacsinta, hússal!

Palacsinta. Erről az esetek nagy részében neked is az édes töltelékű, sima fehér lisztes tálalások juthatnak eszedbe, de talán emlékszel rá – néhány hónappal ezelőtti cikkemben említettem, hogy érdemes a csaló étkezésedet is okosan megválasztanod. Olyan szempontok alapján, amik részben támogatják a regenerációdat és az anabolizmust a szervezetedben az élvezetek mellett. A mostani opció egy olyan recept, ahol ez abszolút szempontként szerepel.

Rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 60-80 dkg csirkehús, az étrendednek megfelelően combfilé vagy mellfilé
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • mozzarella
  • 15%-os tejföl
  • petrezselyem

A palacsinta tésztához:

Húsos rakott palacsinta

Elkészítés:

Fűszerezd be a húst gyros fűszerrel, pirítsd le nagy szeletekben, majd szeleteld fel ujjnyi csíkokra. A tejfölt hígítsd vízzel és aprítsd bele a fokhagymát. Ízlésed szerint szeleteld fel a vöröshagymákat. Keverd be a palacsintatésztát, süss ki egy darabot.

Kezdődik a rétegezés. 1 palacsinta, halmozz rá húst, sok hagymát és kend meg tejföllel. Folytasd így tovább, 3 emeletig. A tetejére vágj vékony paradicsomszeleteket és reszelj mozzarellát. 200 fokra mehet sütőbe a sajt olvadásáig. Amikor kivetted, szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.

Ezzel abszolút nem üres kalóriákat viszel be. Az egyetlen kérdéses összetevő a tejföl, de ennyit megengedhetsz magadnak Te is. Magyaros hatás, de racionálisan.

Jó étvágyat!

rakott-husos-palacsinta

Major Dániel

Major Dániel

26 éves vagyok, a sportszakmában tevékenykedem.
Végzettségemet tekintve személyi edző, trx-tréner, úszóedző és előadó.
Fő profilom a személyi edzés, a táplálkozási tanácsadás és válogatott sportolók segítése a felkészülésben.
Fanatikusan csinálok mindent.
Nem a kockahas vagy az 50-es kar, hanem a legjobb életminőség a célom.
Hivatásomnak tekintem terjeszteni a jó igét, így nagyon örülök, hogy neked is írhatok!
Major Dániel
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *