Íme egy gyors, diétás vacsorának való, amit bárki össze tud dobni pillanatok alatt! Ha nem szeretsz főzőcskézni, de fontos, hogy egészségeset egyél, akkor ez a recept neked szól!
A következő étel ebédre, de – kisebb mennyiségben fogyasztva a megfelelő zöldségekkel elkészítve – akár vacsorára is tökéletes választás!
Hozzávalók (1 nagy jénaihoz – kb. 4 személyre)
- 6 szelet csirkemell filé
- 2 csomag sovány mozzarella
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 4 gerezd fokhagyma
- bármilyen zöldség (pl. brokkoli, sárgarépa, karfiol, cukkini, de sütőtökkel is finom télvíz idején)
- kókuszzsír az edény kikenéséhez
- ízlés szerint bors, só
Elkészítés:
A csirkemelleket megmosom, majd egy tálba teszem. Leöntöm a natúr joghurttal, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Jól beleforgatom a joghurtos pácba a husit és egy éjszakára hűtőszekrénybe teszem. Másnap megpárolom a zöldségeket, egy kókuszzsírral kikent hőálló tálba halmozom. A zöldségekre teszem a husit és a joghurtos-fokhagymás öntetet is egyenletesen eloszlatom rajta. Felszeletelem vékonyan a mozzarellákat és beborítom vele a húst. A tálat 200 fokra előmelegített sütőben sütöm 15 percig, majd lejjebb veszem a hőfokot és arany barnára pirítom.
Jó étvágyat!
Csirkemell
Rakott csirkemell