-+=
Olvasási idő: 2 perc

Egy rövid írást adok ma Neked, a Peak Man Sport zárt csoportban egyeztetettek alapján. Azért veszem rövidre, mert bár az volt kérésetek a csoportban, hogy a whey proteint és a “marhaproteint” hasonlítsuk össze, mindkettőnek van helye a világban. Nem magyarázom túl sokat az alábbiakban, sem számokkal nem támasztom alá, sem egyik, sem másik fehérjepor tulajdonságait.

Egy fontos különbség alapján, mindenki el tudja dönteni, mivel segíti a szervezetét. Ezt az alábbiakban olvashatod:

A whey proteinről rengeteg tanulmány, és klinikai vizsgálat elérhető, bárhol is keresed. A whey protein az, amelyik tejből készül, ezért minden fehérje alapanyag közül, ő a legfinomabb ízű.

A whey protein három fő formában van kereskedelmi forgalomban:

– whey protein koncentrátum
– whey protein izolátum
– whey protein hidrolizátum

Ezeket a verziókat, egyenként, keverve, és különféle arányban keverve, vitaminokkal, speciális növényi hatóanyagokkal, enzimekkel és szabad aminosavakkal is szokták tovább fejleszteni, hogy még magasabb legyen a hasznosulásuk.

Miért?

50% OFF (minden 2.) + AJÁNDÉK diétás Dió v. Mákkrém is a Tiéd - cukimentes ROLÓVAL!

Azért mert ezek drága alapanyagok, ezért ha már megveszed, akkor az a cél, hogy minden egyes grammja hasznosuljon a szervezetedben.

Nem azok vagyunk, amit megeszünk. Azok vagyunk, amit MEGEMÉSZTÜNK, felszív a bélrendszerünk és amit felhasznál a szervezetünk. Jelenleg a magyar lakosság kb. 50%-a küzd valamilyen bélrendszeri betegséggel, azaz joggal törekednek arra a gyártók, hogy a fehérjepor nagy arányban szívódjon fel a szervezetedben, ezáltal gyorsabban fejlődj, és hamarabb elérd a saját céljaid.

Az eredmények ugyanis motiválnak. Minden jó nevű gyártó tudja, hogy ha a vevői motiváltak maradnak, nem pártolnak el tőlük.

A whey protein mivel tejből készült, még a legkiválóbb minőségben gyártva is tartalmazhat laktózt nyomokban. Ezért azok az emberek, akik emésztési problémákkal küzdenek, nem ihatnak ilyen fehérjeturmixokat. Nekik megváltás lehet a marhafehérje.

Mi az a “marhafehérje”?

Lassan már kb. 10 éve piacon van az a fehérjefajta, amit a közönség is már marhafehérjének hív. Ez hidrolizált kollagén alapú fehérjepor, aminek az egyértelmű előnye a laktózmentesség és az íz. Azt fontosnak tartom elmondani, hogy ez a fehérjeforrás nem a marha húsából kerül kivonásra, hanem az állat kötőszöveteiből. Szarvasmarha, sertés és/vagy hal kollagénből készülhet.

A kollagén valójában zselatin, mely nagy mennyiségben a bőrben, ínban, porcban, csontban, és minden egyéb kötőszövetben megtalálható. Az izomban is van kollagén, de ezeket a fehérjeporokat többnyire a vágóhidakon megmaradó bőr, csont, ín és porc maradékából készítik enzimatikus hidrolízissel.

Sajnálom Uram, lehet, hogy kellemetlen ezt hallani, de paták, fülek, bőrmaradékok adják az alapját a marhafehérjédnek.

Bizonyára van olyan közöttünk, akit ez nem érdekel, bizonyára van olyan, akit kellemetlenül érint.

Mit javaslok?

Azt, hogy akkor használd, ha kifejezetten rá vagy kényszerülve, ha valamilyen emésztési problémád van. Valójában (reméljük) azért került piacra, hogy a laktózérzékeny embereknek is segítsenek vele.

Amennyiben nincs semmilyen gondod a whey proteinnel, én a helyedben ezt választanám.
Ez csak az én véleményem, melyet természetesen nem kell érvényesnek tekintened.


Marhaprotein vs whey

Marhaprotein vs whey protein

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!