Marha(jó) töltött paradicsom!

Vendégeket vársz, és nem tudod, mit készíts nekik? Valami olyan étellel lepnéd meg őket, ami amellett, hogy finom még egészséges is? Ráadásul jól is mutat az asztalon? Akkor ez a recept neked való. Viszonylag gyorsan elkészíthető és rendkívül ízletes.

Marhahús

Hozzávalók:

  • 400 g darált marhahús
  • 1 csomag barna rizs
  • 4-5 db nagy paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • fűszerek ízlés szerint
  • kókuszzsír

Marhahússal töltött paradicsom

Elkészítése:

Vágd fel a hagymát apró darabokra és pirítsd meg a kókuszzsíron.

Dobd rá a darált húst és fűszerezd meg ízlés szerint.

Közben tedd fel főni a rizst.

Vágd le a paradicsom tetejét – a szár felőli részen, és egy kisebb kanállal szedd ki a belsejét. A paradicsomok belsejét tedd hozzá a húshoz.

Ha lefőtt a rizs, a végén azt is keverd a húshoz.

Főzd még egy keveset.

A rizses-húsos masszát töltsd bele a paradicsomokba, bőven marad, hacsak nem több paradicsommal dolgozol, így a maradékot halmozd mellé

Ha akarod, pár percre beteheted a sütőbe is, hogy összesüljenek az ízek.

Ezzel az étellel biztos, hogy elkápráztatod majd a vendégeid és tuti, hogy elkérik a receptet.

marhahussal-toltott-paradicsom

Legény Árpád

A Peak tartalomfejlesztője vagyok és biológus. 2011 óta foglalkozom informatikával is, azaz a Peaknél mindenféle elemzéssel járó munkát szeretettel végezhetek.
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *