Vendégeket vársz, és nem tudod, mit készíts nekik? Valami olyan étellel lepnéd meg őket, ami amellett, hogy finom még egészséges is? Ráadásul jól is mutat az asztalon? Akkor ez a recept neked való. Viszonylag gyorsan elkészíthető és rendkívül ízletes.
Marhahús
Hozzávalók:
- 400 g darált marhahús
- 1 csomag barna rizs
- 4-5 db nagy paradicsom
- 1 fej hagyma
- fűszerek ízlés szerint
- kókuszzsír
Marhahússal töltött paradicsom
Elkészítése:
Vágd fel a hagymát apró darabokra és pirítsd meg a kókuszzsíron.
Dobd rá a darált húst és fűszerezd meg ízlés szerint.
Közben tedd fel főni a rizst.
Vágd le a paradicsom tetejét – a szár felőli részen, és egy kisebb kanállal szedd ki a belsejét. A paradicsomok belsejét tedd hozzá a húshoz.
Ha lefőtt a rizs, a végén azt is keverd a húshoz.
Főzd még egy keveset.
A rizses-húsos masszát töltsd bele a paradicsomokba, bőven marad, hacsak nem több paradicsommal dolgozol, így a maradékot halmozd mellé
Ha akarod, pár percre beteheted a sütőbe is, hogy összesüljenek az ízek.
Ezzel az étellel biztos, hogy elkápráztatod majd a vendégeid és tuti, hogy elkérik a receptet.