Spenót és hal? Ezek már önmagukban kiváló kiegészítői a diétának és az izomépítésnek egyaránt, együtt pedig kifejezetten ütős párost alkotnak. Egyszerű receptről van szó, este pár perc alatt összeütheted, és akár egy kiváló edzés utáni étkezést is megoldhatsz vele.
Spenótos fokhagymás pangasius filé
Spenót
Előjáróban pár szó a spenótról, hogy meghozzuk a kedved és ne kezd el rögtön a szádat húzni, hogy “fúúúúj spenóóóót, oviban ettem utoljára”
Na tehát, miért is jó, ha spenótot eszel:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
- rengeteg vasat tartalmaz
- vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag
- alacsony kalória tartalmú
- igen magas rosttartalmú
- emésztést elősegítő zöldnövény
- Popeye sem véletlenül szereti. Bár önmagában nem növeszt hatalmas izmokat, de megfelelő fehérjebevitel mellett elősegíti azt
Spenót recept
Most, hogy már valami pozitívat is látsz ebben a zöld izében, jöjjön a recept:
Hozzávalók:
- 1 kg pangasius vagy valamilyen tengeri/folyami halfilé
- 150 gramm spenótlevél
- 3 tojásfehérje
- kevés sovány sajt (pl kecskesajt vagy light mozzarella)
- fűszerek: só, bors, fokhagymagranulátum
Olajspray-vel fújd ki a jénaitálat (vagy egyszerűen kikenheted olíva olajjal is), amibe pucolás után helyezd bele a halfiléket, majd szórd meg fűszerekkel. Ezt követően mosd át a spenótleveleket és kézzel tépkedd össze, szórd rá a halra. Tedd rá a reszelt sajtot és végül öntsd rá a felvert tojásfehérjét (tetszés szerint akár zsírszegény joghurttal is elkeverheted). Told be a sütőbe és süsd, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Kb. 20 perc.
Köretnek napszaktól és a diétádtól függően barnarizst és valamilyen, lehetőleg nem zöld zöldséget fogyassz, esetleg piros kaliforniai paprikát vagy paradicsomot.
Ennyi az egész, jó étvágyat hozzá!
Te mennyire vagy jártas a konyhában? Bizonyítsd be, hogy férfi létedre kreatív is tudsz lenni és küldj el nekünk hasonló recepteket, közzé tesszük! [email protected]
PeakMan
Tudj meg többet a súlyod menedzseléséről a Google+ oldalunkon!