Szereted a zabpelyhet? Remélem igen. Bátran kijelenthetem, hogy, ha nem vagy gluténérzékeny, akkor az egyik legtáplálóbb alapanyag, mivel tele van rosttal, csökkentheti a vérnyomást és tartalmaz B1-, B2-, B3-, B6- és K-vitamint is. Innen indul a menüd, amit még feljebb fejleszthetsz. Akár zord az időjárás, akár meleg van, ez mindig megállja a helyét reggel vagy edzés után.
Hozzávalók:
Keverd össze a zabpelyhet a joghurttal. Amíg megszívja magát, ízlésed szerinti formára vágd össze a többi hozzávalót. Minél tovább pihenteted a hűtőben, annál puhább lesz a zabpehely, de az avokádó miatt nem érdemes sokáig várnod a fogyasztással.
Így együtt hozzájutsz egy kis fehérjéhez, megfelelő szénhidrátokhoz és még a szíved egészségéről is gondoskodsz, mert tele van minőségi zsírsavakkal az étel.
Nem mellesleg természetes és organikus. Nem csak fehérjével bekevert zab létezik.
Jó étvágyat!